28. svibnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pod utjecajem alkohola 70-godišnjak prouzročio prometnu

1 min read
U vozilu 19-godišnjakinje se kao putnica nalazila 21-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka koja je zadobila lake tjelesne ozljede, a koje su konstatirane od strane liječnika Kliničke bolnice Osijek.
pijan alkohol boca

U nedjelju, 20. lipnja oko 21,15 sati, 70-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Belomanastirske ulice u  Osijeku. Dolaskom do raskrižja s Vatrogasnom ulicom, 70-godišnjak je nastavio kretanje vozilom i skrenuo u križanje te prethodno nije propustio vozila koja su se kretala kolnikom na koji se uključuje i tom radnjom oduzeo prednost prolaska drugom vozilu – javlja policija.

Vozač 70-godišnjak je svojim osobnim automobilom udario u osobni automobil koji se kretao Vatrogasnom ulicom bez promjene smjera kretanja i s kojim je upravljala vozačica 19-godišnja hrvatska državljanka Osijeka. U vozilu 19-godišnjakinje se kao putnica nalazila 21-godišnja hrvatska državljanka iz Osijeka koja je zadobila lake tjelesne ozljede, a koje su konstatirane od strane liječnika Kliničke bolnice Osijek.

Obavljenim alko testiranjem 70-godišnjeg vozača utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,72 grama po kilogramu. Zbog počinjenih prekršaja iz članka 57. i članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 70-godišnji vozač isključen je iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te se protiv vozača podnosi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu – zaključuje PU OBŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments