25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Đakovo sutra dolaze epidemiološki timovi u pomoć!

2 min read
Na ovo područje sutra nam u pomoć dolaze dva epidemiološka tima, iz Virovitice i Slavonskog Broda - govori Ivanović.
đakovo koronavirus

Uz današnje uvođenje umjereno restriktivnih mjera u Đakovu, a protiv širenja koronavirusa (Covid-19), koje se očituju kroz najmanje dvotjedno odgađanje javnih i društvenih događanja, odnosno krizmi i pričesti na području cijele nadbiskupije, u Đakovo će sutra u pomoć doći i dva tima epidemiologa, domaćih stručnjaka s područja Slavonije, iz mjesta gdje je opterećenje zarazom u ovom trenutku neznatno.

Na ovo područje sutra nam u pomoć dolaze dva epidemiološka tima, iz Virovitice i Slavonskog Broda – govori Ivanović.

– Danas je Stožer raspravljao o mjerama za suzbijanje epidemije na području naše županije, a težište je na Gradu Đakovu kao najvećem žarištu. Donijeli smo odluku da će se na području Đakova do daljnjeg odgoditi sva javna okupljanja, a pojačane mjere provodit će se osobito što se tiče noćnih klubova i velikih trgovačkih centara čije su operativne snage dignute su na najvišu razinu mobilnosti. Na ovo područje sutra nam u pomoć dolaze dva epidemiološka tima, iz Virovitice i Slavonskog Broda. Nadalje, sve pričesti i krizme na području cijele županije bit će odgođene najmanje dva tjedna, a misna slavlja ostaju uz mjere koje su i sada na snazi. Sve mjere su donesene najmanje na dva tjedna, a prema epidemiološkoj situaciji potom će se vidjeti daljnje postupanje – rekao je nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Goran Ivanović.

Uz razumjevanje kako je najveći broj zaraženih u OBŽ, oko 80% iz Đakova, a ondje opet ponajviše iz Klera, odnosno samostana, bogoslovije i vrtića, epidemiolozi dolaze u Đakovo.

Foto: Google Street View (screenshot) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments