Ned. srp 12th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradonačelnik Đakova: Molim vas, ne širite paniku i ne preuveličavajte problem oko širenja Corone!

2 min read
- Molim vas ne politizirajte situaciju, jer ona nije politički problem, nego prvenstveno epidemiološki i zdravstveni - piše Mandarić.
marin mandarić

– Čudna je ljudska potreba za širenjem defetizma i negativnosti, kako lako se navučemo i kliznemo preko ruba. Zašto više volimo crnu kroniku i senzacionalne naslove o lošim vijestima od lakih, veselih, sretnih, lijepih i dobrih tema i vijesti? – obratio se na Facebooku javnosti gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, nastavljajući…, a čiji ‘post’ prenosimo u cijelosti…

MARIN MANDARIĆ

– Molim vas, ne širite paniku i ne preuveličavajte problem oko širenja Corona virusa u Đakovu, tako nećemo nikome pomoći.

– Svi koji su zaraženi dobro znaju što im je raditi, svi su kontaktirani od strane liječnika i redovito ih se kontaktira i prati stanje. Kontaktira se i one čiji su testovi bili negativni, kako bi se pratile eventualne promjene

– Da, najviše zaraženih je kod kuće, jer simptomi nisu jaki i nema izraženih tegoba ili komplikacija. Ako se nekome stanje bude pogoršalo, liječnici će se uključiti i po potrebi predložiti bolničko liječenje.

– Nitko nije sam i nitko nije prepušten sam sebi, epidemiolozi i zdravstveni sustav rade svoj posao.

– Molim vas ne politizirajte situaciju, jer ona nije politički problem, nego prvenstveno epidemiološki i zdravstveni.

– Ako ipak netko ima potrebu za pomoći ili dostavom ili bilo što, slobodno se javite, ima dobrih ljudi koji će se uključiti. Na raspolaganju su volonteri Crvenog križa (koji su osposobljeni za takva djelovanja) koji će obaviti potrebnu kupnju, otići po lijekove i sl.

– Đakovčani su poznati po tome da su velikog srca i rado priskaču u pomoć kad treba, no držimo se predviđenih protokola za djelovanja u ovakvim situacijama.

– Ostanimo mirni, ostanimo odgovorni! – zaključuje Mandarić.

Foto: Facebook (screenshot)

Čudna je ljudska potreba za širenjem defetizma i negativnosti, kako lako se navučemo i kliznemo preko ruba. Zašto više…

Gepostet von Marin Mandarić am Montag, 29. Juni 2020
Facebook Comments