29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Covid-19 u OBŽ – Najnovije!!! Odgađaju se svadbe u Đakovu!

2 min read
Nastavljaju se restrikcije i uvođenje mjera protiv širenja virusa Covid-19 u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno Đakovu kao žarištu pandemije u nas.

Nastavljaju se restrikcije i uvođenje mjera protiv širenja virusa Covid-19 u Osječko-baranjskoj županiji, odnosno Đakovu kao žarištu pandemije u nas. Upravo ondje zasjedali su danas Stožeri Civilne zaštite Đakova i OBŽ.

Dogovorio se niz odgađanja javnih i društvenih događanja. Većina svadbi je odgođena, osim tri, koja i nisu na području Grada Đakova. Njihove prigode će biti održane uz mjere i popis sudionika. Popisi se moraju dostaviti i ranije, a kako na njima ne bi bilo osoba iz samoizolacije. Bazeni nastavljaju raditi, jer klor ubija virus. Ugostiteljski objekti nastavljaju raditi, ali samo do 24 sata. Otkazuju se pričesti i krizme na najmanje 14 dana. Trgovine moraju imati zahtjevane ‘dez-barijere’, dezinfekcijska sredstva, ograničen broj kupaca…

– Grad Đakovo je najveće žarište Covida-19 u OBŽ i prirodno je da smo danas ovdje – počeo je načelnik Stožera CZ OBŽ Goran Ivanović i nastavio…

– Politika nije donosila ove odluke, već Zavod za javno zdravstvo – nizao je.

– Ako smo imali danas manji broj, ne znači da smo epidemiju obuzdali. Pratimo stanje i mjere ćemo ili pojačavati ili obuzdavati, kako se bude razvijala situacija – zaključio je Ivanović.

– Situacija u Đakovu je ozbiljna, ali nije panična. Brojke koje smo danas čuli ulijevaju optimizam. Nije sve gotovo (7 novih zaraza danas u Đakovu nap.a.). Ne trebamo se grupirati i okupljati. Život nije stao, ali se moramo malo primiriti. Nadam se da će ove mjere biti i konačne – zaključio je i gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments