29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić dogovorio sastanak s Meggleom u utorak u Zagrebu!

1 min read
- Napraviti ćemo sve da spasimo radnike i proizvodnju mlijeka. Radi se tu i o velikom broju kooperanata koji ovise o Meggleu.

Ne smiruje se situacija oko Megglea! Potresa grad i županiju, cijelu Slavoniju, najava zatvaranja proizvodnje osječke mljekare. Župan Ivan Anušić reagirao je prema upravi njemačke tvrtke i sastank će se dogoditi!

– Čim je objavljena odluka, čim sam doznao za nju, reagirali smo dopisom njemačkoj upravi Megglea, tamošnjem predsjedniku uprave, a zahtjevajući sastanak i hitno očitovanje usljed čega je to došlo do takve odluke, a paralelno smo komunicirali i s našom ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, koja je odmah dogovorila satanak nas, ministarstva i uprave Meggelea, u utorak u ministarstvu, kada ćemo sjesti, razgovarati i nadam se naći rješenje za 160 radnika, kao i rješenje za nastavak proizvodnje mlijeka u Osijeku – počeo je danas u službenoj izjavi župan Osječko-baranjski Ivan Anušić, dodajući kako Osijek ima tradiciju proizvodnje mlijeka od 1949. godine, a kako je nedopustivo da se 160 radnika nađe na ulici i tradicija prekine…

– Napraviti ćemo sve da spasimo radnike i proizvodnju mlijeka. Radi se tu i o velikom broju kooperanata koji ovise o Meggleu.

– Uspostavljen je kontakt s upravom Megglea, s ministarstvom, s premijerom. Nadam se da ćemo do kraja godine riješiti ovu situaciju – zaključio je Anušić, dodajući kako je iz priopćenja Megglea izostavljeno kako sele proizvodnju u Srbiju i BiH.

Foto: Google Street View (screenshot) & OBŽ

Facebook Comments