18. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić: Radna mjesta, kooperanti i proizvodnja mlijeka će biti spašeni!?

2 min read
Strateške partnere Anušić nije smio otkriti. Veli da bi otkrivanjem inema stvorio štetu pregovaračkom procesu.

Meggle kao tema i dalje ‘trese’ Slavoniju. Odveć je industrija stradala u ovom kraju i ljudi ne prelaze lako preko odlaska njemačke tvrtke iz Osijeka. Osim što se strahuje za 160 radnika tvrtke, više je od 200 kooperanata koji ovise o proizvodnji mlijeka u Slavoniji. Iako je sastanak u Ministarstvu poljoprivrede između Megglea, OBŽ i ministrice Vučković održan, nije se promijenila odluka Nijemaca, ali je otvoren prostor za prodaju postrojenja, a župan Ivan Anušić danas tvrdi da će radna mjesta, kooperanti i proizvodnja biti spašeni.

– Poslije prvog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, došli smo do više zaključaka. Meggle odlazi – i tu ne možemo napraviti ništa. To je njihova poslovna odluka, njihovo pravo, Možda smo to mogli mijenjati 2015. godine, kada su njihovi problemi počeli, da smo tada sjeli i pričali. Problem je sada da se zadrži 160 radnih mjesta, tvornica koja će prerađivati mlijeko, kao i kooperanti. Hoće li to biti pod drugim imenom ili drugim brandom? To je manje važno. Meggle ovdje ostaje do 31.12. i do tada imamo vremena pronaći strateškog partnera da preuzme proizvodnju, radnike i otkup mlijeka. Obavili smo puno razgovora, ja tu djelujem kao poveznica, a razgovori se vode s ministarstvom, Meggleom i poslovnim subjektima – počeo je Ivan Anušić, župan osječko-baranjski.

– Vlada će se izravno uključiti u ovu situaciju. Mislim da sada možemo sa sigurnošću reći da će se u Osijeku nastaviti proizvodnja mlijeka, da će se zadržati radnici, kao i otkup mlijeka. A kako će se zvati tvornica u Osijeku, to ćemo tek vidjeti – zaključio je Anušić.

Strateške partnere Anušić nije smio otkriti. Veli da bi otkrivanjem inema stvorio štetu pregovaračkom procesu.

Foto: Google Street View (screenshot) & OBŽ

Facebook Comments