28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

“Gađali su nas komadima opeke, kamenjem, staklenim bocama! 8 policajaca ozlijeđeno”

1 min read
Policija izvijestila o događajima poslije utakmice u Wilsonovoj:

Jučer, 25. srpnja, s početkom u 21 sat, na stadionu Gradski vrt u Osijeku, Wilsonova bb, odigrana je nogometna utakmica između Nogometnog kluba Osijek iz Osijeka i Nogometnog kluba Lokomotiva iz Zagreba bez nazočnosti gledatelja – javlja Policijska uprava Osječko-baranjska i nastavlja u priopćenju, a kojeg prenosimo u cijelosti…

Nogometnu utakmicu na video-zidu, ispod istočne tribine stadiona pratilo je oko 2000 gledatelja. Tijekom odigravanja utakmice, u više navrata navijači su neprimjereno skandirali te koristili pirotehnička sredstva. Nakon završene utakmice veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona, kojom prilikom su na policijske službenike Interventne jedinice policije bacali razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce) zbog čega je, prema sadašnjim informacijama, osam policijskih službenika ozlijeđeno. Kako bi svladali aktivni otpor i odbili napad na sebe i na prostor koji su osiguravali te uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira prema toj skupini navijača policijski službenici su uporabili sredstva prisile.

Iz navedene skupine jedna osoba je privedena u službene prostorije, uz uporabu sredstva prisile tjelesne snage, te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima. Provodimo daljnje mjere s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja – zaključuje policija.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments