19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zamjenica diže avion! Komarcima najzad odzvonilo!

2 min read
- Voljela bih da Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije iste preporuke izda i za ostale okolne općine, jer samo sinergijski možemo djelovati i suzbiti napast - počela je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, a najvljujući novinarima aviotretiranje komaraca.

Prvi nalet zrakoplova, odnosno aviotretiranje komaraca dogoditi će se u srijedu, s jedne strane zelenog pojasa Grada Osijeka, a potom u četvrtak će aviotretirani biti komarci s druge strane grada, odnosno u zelenom pojasu u omeđu Osijeka. Odgovor je to Grada Osijeka na ‘horor’ kojeg proživljavamo posljednjih dana, a otkako se razina Dunava podigla dovoljno da ‘oživi’ legla komaraca i na grad se sruče nevjerojatne količine napasnika. ‘Upali’ li ovaj ‘udarac’ sa zemlje i iz zraka, Osijek će od četvrtka navečer ‘prodisati’.

– Voljela bih da Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije iste preporuke izda i za ostale okolne općine, jer samo sinergijski možemo djelovati i suzbiti napast – počela je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, a najvljujući novinarima aviotretiranje komaraca.

Poznato je kako Osijek ‘uzgaja’ do 10% ‘svojih komaraca’, a da 90% i više dolazi iz poplavnih područja.

– Mi smo svoje obavili svaki puta po preporukama Zavoda. Reagirali smo s oko 2.4000.000 kuna do sada, a taj će iznos rebalansom na sljedećoj sjednici Gradskog vijća biti podignut na oko 3.500.000 kuna. Potreban je plan, pomoć države. Dobili smo jednom od premijera Milanovića 5.000.000, drugi put od Plenkovića isti iznos, no to su bile ‘vatrogasne mjere’. Potreban je stalan i postojan plan – nizala je zamjenica gradonačelnika Gamoš.

Dakle, prema danas zaprimljenim preporukama Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Grad Osijek u srijedu i četvrtak provodi tretmane komaraca iz zraka – potvrdila je danas zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš. Bit će to peto i šesto po redu aviotretiranje u ovogodišnjoj borbi protiv komaraca u Osijeku, a tretmani će kao i prethodnih puta obuhvaćati zeleni pojas iznad 1300 ha šume kod Sarvaša u srijedu, te Halaševa i Topolika u četvrtak.

Avion će poletjeti iz Zračne luke Klisa iza 19 sati – izvijestila je osječka dogradonačelnica.

Kao što je već poznato, Osijek je sinoć ‘udario’ na komarce sa zemlje, s jedne strane grada, a taj se tretman nastavlja i danas, sa zapada. Dvostruke mjere morale bi dati rezultat, jer postojeće stanje je neizdrživo.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments