Ned. ruj 20th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Anušić posjeo HŽ: ‘Ponoćni’ vlak za Zagreb ostaje na tračnicama i vozi i dalje!

2 min read
'Ponoćni' vlak za Zagreb iz Osijeka i dalje će voziti. Izvjestio je o tome župan Anušić, a pošto je posjeo predstavnike HŽ-a. Tvrde, informacija o ukidanju linije nije točna. Štoviše, dodaju, uvode i novu 'vikend liniju'.

‘Ponoćni’ vlak za Zagreb iz Osijeka i dalje će voziti. Izvjestio je o tome župan Anušić, a pošto je posjeo predstavnike HŽ-a. Tvrde, informacija o ukidanju linije nije točna. Štoviše, dodaju, uvode i novu ‘vikend liniju’.

U Osječko-baranjskoj županiji danas je održan sastanak na temu željezničkog prijevoza na području Osječko-baranjske županije. Sastanku su uz župana Ivana Anušića, pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo Ivanu Katavić Milardović nazočili i Željko Ukić, predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza sa suradnicima te načelnik Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta Franc Hajdinjak.

Razgovarali su o modernizaciji putničke infrastrukture na području Osječko-baranjske županije i novim projektima koji će unaprijediti željeznički prijevoz u nadolazećem razdoblju.

U medijima su se posljednjih nekoliko dana pojavile i, kako su potvrdili predstavnici HŽ-a na sastanku, netočne informacije o ukidanju jedne putničke linije.

– Ako mogu birati između održavanja konferencije za medije na temelju neprovjerenih informacija o ukidanja željezničke linije prema Slavonija i sastanka s čelnim ljudima HŽ-a – uvijek radije biram konstruktivan razgovor, rekao je župan Anušić i dodao kako ne samo da se ne ukida noćni vlak iz Osijeka prema Zagrebu, nego se uvodi i dodatna linija vikendom, takozvani vlak za studente koji će petkom dolaziti iz Zagreba preko Požege prema Osijeku i nedjeljom nazad prema Zagrebu.

HŽ priprema nove projekte kojima će unaprijediti putničku infrastrukturu i željeznički prijevoz na području Osječko-baranjske županije, a riječ je o projektu koji će do kraja rujna biti predstavljen javnosti.

Foto: OBŽ

Facebook Comments