29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jučer na 3 mjesta: Ručne bombe, tromblonska mina, automatska puška, streljivo…

1 min read
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
mina bomba

U srijedu, 9. rujna, oko 9,50 sati, u blizini mjesta Beli Manastir, u šumskom području 41-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca pronašao je 4 ručne bombe – javlja Policijska uprava Osječko-baranjska i nastavlja…

Jučer, 9. rujna, oko 11 sati, u blizini mjesta Kuševac, u polju je 55-godišnji hrvatski državljanin iz Kuševca pronašao je skladišni kontenjer za raketni bacač „Osa“. 

Istog dana, oko 18,20 sati, u blizini mjesta Karanac, na pustari 60-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca pronašao je tromblonsku minu, automatsku pušku, 20 komada streljiva kalibra 7,9 milimetara i 260 komada kapisli za starter pištolj.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske je bombe, minu, pušku, streljivo i raketni bacač s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.
Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments