Sub. lis 24th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kriminalni pohod maloljetnika po Baranji: Serija provala, ukraden automobil, prometna…

2 min read
Obavljenim očevidom na ukradenom osobnom automobilu, utvrđeno da je maloljetnik nakon krađe osobnog automobila na isti postavio ne pripadajuće registarske pločice.
maloljetnik zatvor

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio više kaznenih djela teška krađa, teška krađa u pokušaju, krađa i krivotvorenje isprave – javlja priopćenjem Policijska uprava Osječko-baranjska i nastavlja…

Od 3. do  6. rujna, u Belom Manastiru, maloljetnik je u noćnom pohodu obišao više tvrtki, garažu i automehaničarsku radnu, gdje je počinio seriju kaznenih djela na štetu pravnih i fizičkih osoba.

Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira iz unutrašnjosti nije ništa ukrao. Provalio je u skladišta tvrtke iz Belog Manastira i ukrao moped vlasništvo 57-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Mirkovaca.   

Provalio je dvorišna vrata automehaničarske radnje u Belom Manastiru i ukrao osobni automobil vlasništvo 24-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Torjanaca.

Provalio je u prostorije objekta u Belom Manastiru u najmu 67-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira i ukrao dvije motorne pile s alatom, kanistar s gorivom i razni alat za rad.  

Ušao u neograđeno dvorište u Švajcarnici, gdje je iz otključane garaže ukrao dvije motorne pile vlasništvo 65-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Švajcarnice. U istom dvorištu maloljetnik je iz dva odjavljena osobna automobila ukrao akumulatore, a potom ukrao odjavljeni osobni automobil s pogonskim ključevima. 

Maloljetnik je ubrzo s ukradenim osobnim automobilom sudjelovao u prometnoj nesreći u mjestu Kozarac, gdje ga je i ostavio.

Obavljenim očevidom na ukradenom osobnom automobilu, utvrđeno da je maloljetnik nakon krađe osobnog automobila na isti postavio ne pripadajuće registarske pločice. 

Pravnim i fizičkim osobama pričinjena je materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo Posebno izvješće.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments