14. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Američki nogomet u Osijeku se nije igrao od jeseni ’18. A sada slijedi borba za naslov!

2 min read
Osječanima zasigurno neće faliti motivacije, pogotovo kada se uzme u obzir da se američki nogomet u Osijeku nije natjecateljski igrao još od jeseni 2018.

U Osijeku će 03. listopada 2020. biti održan prvi interdivizijski turnir u sklopu Hrvatske Flag Football Lige za sezonu 2020. Kao i prethodnih godina turnir se organizira na pomoćnom igralištu NK Elektre sa početkom u 11 sati.

Kako je riječ o interdivizjskom turniru koji obuhvaća obje divizije (Sjever i Jug), sudjelovat će sve ekipe koje se ove sezone natječu u HFFL-u. Uz domaćine Topove koje čeka sraz protiv Torpedosa iz Rijeke, te branitelja naslova Sea Wolvesa iz Splita, imat ćemo priliku gledati i Zagreb Patriotse, Zaprešić Saintse, Karlovac Dukese, Dubrovnik Sharkse, te Bjelovar Greenhornse. Obzirom da je sezona tek počela i većina ekipa tek uzima zamah i ulazi u natjecateljsku formu možemo očekivati vjerojatno i najneizvješnji turnir dosad održan u Osijeku. Osječanima zasigurno neće faliti motivacije, pogotovo kada se uzme u obzir da se američki nogomet u Osijeku nije natjecateljski igrao još od jeseni 2018.

Domaći teren će ujedno predstavljati i savršeno mjesto na kojem će Topovi prikazati svoje visoke ovosezonske ambicije, koje nakon prošlosezonskog sudjelovanja na završnom turniru ne mogu biti veće.

„Cilj nam je vratiti se na pobjedničke staze i u potpunost afirmirati novu generaciju koja je došla nakon one šampionske iz 2015. Zbog situacije sa korona virusom imali smo više vremena za trening i pripremu nego ikad dosad i željni smo pokazati rezultate tog rada.“ – riječi su predsjednika kluba Marina Ljubasa, te dodaje: „Svake smo godine dizali ljestvicu stepenicu više, a nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta jedino čemu možemo težiti je ultimativni cilj. Znamo da će biti teško, ali uvijek moramo gledati prema naprijed.“ – govore iz kluba.

Tekst i foto: Klub američkog nogometa Topovi Osijek

Facebook Comments