Sub. pro 5th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jednozubi gusar – na nedjeljnoj matineji

1 min read
U predstavi igraju Gusar Dente Del Rio – Gordan Marijanović; Gusarica Ica – Ivana Vukićević i Gusar Ar – Đorđe Dukić koji su ujedno i njezini autori.

Hit predstavu Jednozubi gusar možete pogledati sutra, 11. listopada u 10,30 minuta, u redovitom terminu nedjeljne matineje. Riječ je o predstavi koja je nastala za vrijeme „lockdowna“, a nakon premijerne izvedbe u svibnju na otvorenom, mališani ovu interaktivnu predstavu rado gledaju i u kazalištu.

Jednozubi gusar donosi raspjevanu priču za najmlađe koja seže „u ona davna vremena, kada je bila slaba higijena, a gusara tri odlučila su zube, ruke i lice prati. No, kako to nikada činili nisu, jedan od njih gusar strašni imenom Dente Del Rio, uz pomoć guskarice, ovaj, gusarice Ice i gusara Ara krenuo je u svijet skupljati o čistoći tijela savjete. I tako, kada su cijeli svijet uzduž, poprijeko, okolo, naokolo te gore i dolje obišli, putem su neke stvari naučili. I tako dalje  i tako bliže gusarski svijet k vama stiže kako bi vas razveselili i s vama zagonetke riješili, pa ako treba i malo zaglumili i ponešto otpjevali”.

U predstavi igraju  Gusar Dente Del Rio – Gordan Marijanović; Gusarica Ica – Ivana Vukićević i Gusar Ar – Đorđe Dukić koji su ujedno i njezini autori.

Tekst i foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek

Facebook Comments