25. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stožer: U OBŽ još uvijek nema potrebe za ‘online’ nastavom u svim školama

2 min read
U školama gdje se provodi 'online' nastava, odnosno C model, provodi se po principu dva tjedna (dok traje samoizolacija za veći broj učenika), nakon toga se vraćaju u učionice - zaključuju iz Stožera CZ OBŽ u svom odgovoru.
škola djevojčica učenici

Koliko se razreda trenutno nalazi u samoizolaciji u osnovnim i srednjim školama u Osječko-baranjskoj županiji? Koliko je učenika i nastavnih djelatnika u samoizolaciji? Razmatra li se nošenje maski i za niže razrede u školama, prelazak na ‘online’ nastavu ili još nema obvezne potrebe za takvo što? – bila su danas jasna novinarska pitanja upućena Stožeru Civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a na čiji se odgovor nije čekalo…

– Zaključno s jučerašnjim danom, u školama na području naše županije pozitivno je ukupno 25 učenika i 2 nastavnika. U samoizolaciji je 338 učenika, 16 nastavnika i dvije osobe koje su nenastavno osoblje u školama. Prilikom obrađivanja kontakata zaraženih osoba, u većini slučajevima nije cijeli razred stavljen u samoizolaciju, pa je točnije govoriti o broju učenika u samoizolaciji nego razredima – počinje u svom odgovoru Stožer i nastavlja…

– Najveći broj zaraženih kao i učenika i nastavnika u samoizolaciji nalazi se na području Đakova i odnosi se na tri srednje škole koje već drugi tjedan imaju nastavu prema C modelu. Na koronavirus pozitivno je 13 učenika, 160 ih je u samoizolaciji kao i jedan nastavnik – iznijeli su ranije poznatu i objavljenu činjenicu gdje su tri ‘spojene’ đakovačke sredne škole kolektivno prešle na ‘online’ nastavu.

– Odluka o nošenju maski u nižim razredima škola je na Nacionalnom stožeru… ‘Online’ nastavu Stožer može predložiti (kao što je bio slučaj sa đakovačkim srednjim školama), ali je odluka na ravnateljima. S obzirom na epidemiološku situaciju na području OBŽ još uvijek nema potrebe za ‘online’ nastavom u svim školama. U školama gdje se provodi ‘online’ nastava, odnosno C model, provodi se po principu dva tjedna (dok traje samoizolacija za veći broj učenika), nakon toga se vraćaju u učionice – zaključuju iz Stožera CZ OBŽ u svom odgovoru.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments