Čet. lis 22nd, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Dunavskoj pijan autom srušio biciklisticu, pobjegao, udario još dva auta, pobjegao opet…

1 min read
Prilikom nepropisnog pretjecanja vozač osobnog automobila udario je u biciklistkinju 48-godišnju hrvatsku državljanku i napustio mjesto događaja.
pivo automobil alkohol pijanaca

U petak, 9. listopada, u 14,12 sati, u Osijeku, u Dunavskoj ulici, dogodila se prometna nesreća. Do prometne nesreće došlo je na način da se vozač 70-godišnji hrvatski državljanin kretao osobnim automobilom i pretjecao biciklistkinju koja se kretala kolnikom istim smjerom.

Prilikom nepropisnog pretjecanja vozač osobnog automobila udario je u biciklistkinju 48-godišnju hrvatsku državljanku i napustio mjesto događaja. 

Vozačici bicikla pružena je hitna medicinska pomoć u Kliničkom bolničkom centru u  Osijeku gdje su joj konstatirane lake tjelesne ozlijede.

Nakon što je napustio mjesto događaja u 14,35 sati, u Reisnerovoj ulici, 70-godišnjak se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je sišao sa kolnika na parkirališni prostor gdje je udario u dva parkirana automobila. Drugi parkirani osobni automobil udario je u treći parkirani osobni automobil, a nakon prouzrokovane prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja.

Brzom intervencijom policije 70-godišnji vozač je pronađen i alkotestiran. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,78 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 50 600 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 15 negativnih prekršajnih bodova – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments