4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

EFOS ‘zatvoren’ zbog dvoje zaraženih nastavnika i 10 u samoizolaciji!

2 min read
- Dogodilo se da nam je dvoje nastavnika prošlog tjedna dobilo pozitivan nalaz testa na Sars-CoV-2. Posljedično, deset je nastavnika završilo u samoizolaciji, a potom smo, kao mjeru opreza, odlučili održavati nastavu sljedeća dva tjedna 'online' - govori nam dekan EFOS-a.

Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS) prvi je na određeno vrijeme zatvorio vrata, a kao odgovor na novo povećanje broja oboljelih od zaraze virusom Sars-CoV-2 u Hrvatskoj, tako i u Osječko-baranjskoj županiji, Osijeku… Krenuli su s ‘online’ nastavom, preselili svoja predavanja u toplinu studentskih kuća i stanova, a o čemu su obavijestili polaznike putem službene mrežne stranice. Međutim, koji dan poslije, a iz dijaloga s dekanom fakuleta prof.dr.sc. Borisom Crnkovićem doznali smo i što ih je ‘natjeralo preko ruba’, odnosno na ovaj potez…

– Dogodilo se da nam je dvoje nastavnika prošlog tjedna dobilo pozitivan nalaz testa na Sars-CoV-2. Posljedično, deset je nastavnika završilo u samoizolaciji, a potom smo, kao mjeru opreza, odlučili održavati nastavu sljedeća dva tjedna ‘online’ – govori nam dekan EFOS-a.

– Ujedno, moram dodati, a kako sam već i kazao pojedinima, zaraza i širenje zaraze virusom Sars-CoV-2 među nastavnicima nema veze sa studentima. Sve su se mjere poštovale u radu s njima, držao razmak, nosile maske, tako da studenti nisu ni na koji način mogli na fakultetu doći u dodir s virusom – nizao je Crnković, naglašavajući potrebu opreza studenata i kada nisu na fakultetu.

– Poštovane kolegice i kolege, obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Uprava Fakulteta donijela je odluku da će se kompletna nastava u razdoblju od 12. do 23. listopada održavati na daljinu, odnosno na ‘online’ platformama koje koristimo – napisao je Ekonomski fakultet u Osijeku na svojim službenim mrežnim stranicama.

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments