Sub. lis 24th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hrvatska izbjegla ‘rekord’: 1.096 novih slučajeva danas! Preminulo 10 osoba!

2 min read

Čim je Zagreb jutros javio 387 novih slučajeva virusa Sars-CoV-2, ‘ukazala’ se pretpostavka da bi Hrvatska mogla u novi ‘crni rekord’, a posebno u uvjetima dok se i iz Osječko-baranjske očekivao visok broj. Čak je i poslovično dobra Istra stigla do 12 novih slučajeva danas. A onda… To se, srećom nije dogodilo…

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.096 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4.844.

Među njima je 530 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 28 pacijenata.

Preminulo je 10 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 24.761 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 355 preminulo, ukupno se oporavilo 19.562 osoba, od toga 475 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 20.389 osoba.

Do danas je ukupno testirano 392.052 osoba, od toga 6.980 u posljednja 24 sata.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 21 sat možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Također, informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

(…)

Na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu pozitivno na koronavirus je petero liječnika i pet medicinskih sestara s Odjela abdominalne kirurgije i otorinolaringologije, te ukupno desetero pacijenata. potvrdio je u subotu predstojnik Klinike Ivan Milas.

“Za sada imamo pet pozitivnih kirurga abdominalaca, dva pozitivna ORL kirurga, imamo pet pozitivnih medicinskih sestara na odjelu abdominalne kirurgije. Kako su to kolege koji idu u operacijske sale, imamo pozitivne dvije sestre instrumentarke, imamo pet pozitivnih oepriranih pacijenata na intenzivnoj njezi. To nam je sada trenutna situacija. I još pet pozitivnih pacijenata na odjelu, 10 pozitivnih pacijenata”, rekao je za HTV dr.  Ivan Milas, v. d. predstojnika Klinike za tumore KBC-a “Sestre milosrdnice”.

Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Mario Zovak rekao je da je pozitivno  pet operiranih pacijenata koji su za sada stabilno, pet neoperiranih pacijenata, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke, jedan fizioterapeut, osam kirurga, jedan otorinolaringolog.

(Hina)

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments