28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Poslije današnja 193 slučaja, od ponedjeljka nove mjere u OBŽ? Maske na otvorenom?

2 min read
– Nakon jučerašnjih podataka, a i prethodnih, na jutrošnjoj sjednici podržano je moguće donošenje novih mjera - počeo je načelnik Stožera CZ OBŽ Petar Lagator.

Otkako je Osječko-baranjska županija počela nizati neugodne Sars-CoV-2 brojke, a posebno od prelaska troznamenkastog broja i današnja 193 slučaja, vro je blizu uvođenje novih zaštitnih, pandemijskih mjera od ponedjeljka, a koje bi se eventualno primjenjivale za OBŽ.

Tijekom dana svatko će od sastavnica Stožera OBŽ dobiti nputak da za sutra pripremi prijedloge i pitanja, a u ponedjeljak će se na sjednici Stožera eventualno usvojiti prijedlog novih mjera, kao i poslati Nacionalnom stožeru na odobrenje. Dakle, nove mjere nisu na snazi, nema novih mjera, ali bi ih moglo biti sljedećeg tjedna…

– Nakon jučerašnjih podataka, a i prethodnih, na jutrošnjoj sjednici podržano je moguće donošenje novih mjera – počeo je načelnik Stožera CZ OBŽ Petar Lagator.

– U ponedjeljak ćemo eventualno predložiti Nacionalnom stožeru posebne mjere koje bi se primjenjivale za OBŽ, a eventualno za okupljanja, bilo društvena, sportska, svadbena, privatna…, eventualno skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, kao i moguće nošenje maski u otvorenim i zatvorenim prostorima – zaključno je rekao Lagator, dodajući da se nošenje maski na otvorenom tiče samo onih mjesta gdje nije moguće držati razmak, odnosno distancu.

S današnje (24. listopada 2020. godine) sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije stoga je ponovno upućen apel građanima na odgovorno ponašanje i poštivanje propisanim epidemioloških mjera. Zaključeno je kako se dio građana ne ponaša primjereno aktualnoj epidemiološkoj situaciji te se pripremaju strože mjere za područje županije kojima će se pokušati zaustaviti sadašnje širenje zaraze, zaštititi rizične ustanove i osobe, a time i sve građane. Razmatra se tako mogućnost dodatnog ograničavanja javnih i privatnih okupljanja građana, kao i radnog vremena određenih objekata, obveznog nošenja zaštitnih maski u zatvorenom i u određenim uvjetima na otvorenom prostoru, dodatna skrb za starije osobe… – stoji i u priopćenju Stožera CZ OBŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments