28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ugovore i 446.000 kuna za 56 udruga Gradska uprava uručila preko interneta!

2 min read
U skladu s trenutačnom epidemiološkom situacijom, ugovore za 56 udruga u iznosu od 446 tisuća kuna, osječka je Gradska uprava prošloga tjedna uručila putem interneta.
posao zena odusevljenje

Svake godine na natječaj Grada Osijeka javljaju se brojne udruge s projektima koji doprinose kvalitetnijem životu u gradu, a podrška Grada kroz ovaj natječaj osigurava im neophodna sredstva za rad i provedbu projekata.

Ove je godine u tu svrhu osigurano 560 tisuća kuna, i to za sedam područja djelovanja: Ljudska i manjinska prava, Demokratizacija i razvoj civilnog društva, Stvaralaštvo mladih, Zaštita okoliša i održivi razvoj, Komunalno stambeno područje, Gospodarstvo, te Socijalne djelatnosti i zaštita zdravlja.

U skladu s trenutačnom epidemiološkom situacijom, ugovore za 56 udruga u iznosu od 446 tisuća kuna, osječka je Gradska uprava prošloga tjedna uručila putem interneta.

– Sretni smo imati vrijedne i dobro organizirane udruge na području grada Osijeka koje rade i realiziraju odlične projekte, programe i jednokratne aktivnosti. Njih je bilo i u ovoj godini unatoč situaciji s koronom te smo raspisali javni natječaj i udrugama dali podršku u iznosu od skoro milijun kuna – kazala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. 

Pored ovog Javnog natječaja, raspisana su i četiri Javna poziva za financiranje jednokratnih aktivnosti udruga za što je osigurano 355 tisuća kuna, i to za udruge proistekle iz Domovinskog rata, za sufinanciranje uređenja, rekonstrukcije, izgradnje, opremanja i režijske troškove sportskih građevina II. kategorije, te za socijalne djelatnosti i zaštitu zdravlja.

– I dalje držimo palčeve svim udrugama da uspješno realiziraju i da što prije zajedno sudjelujemo uživo u svim projektima – zaključila je Gamoš.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments