19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Virus se ‘probio’ u još jedan Dom za starije i nemoćne u OBŽ

2 min read
- Događaj koji je vezan uz veći broj pozitivnih osoba u Šagu (9), vezan je uz proboj virusa u Dom za starije i nemoćne Sv. Antun (privatni, s 59 korisnika i 29 zaposlenika). Dom je imao 1 zaposlenika s pozitivnim nalazom, a od posljednjeg testiranja i 8 korisnika. Sada su svi testirani i nalaz se čeka - govorio je načelnik Stožera.

Osječko-baranjska županija danas iz 393 uzoraka ima 96 pozitivnih nalaza, odnosno 96 novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2, a iz 31 naselja u županiji. U bolnicama, u Osijeku i Našicama su 92 osobe. Preminule su 4 osobe. Broj osoba na respiratoru je 12. Konferenciju za novinstvo održao je načelnik Stožera CZ OBŽ Petar Lagator.

Događaj koji je vezan uz veći broj pozitivnih osoba u Šagu (9), vezan je uz proboj virusa u Dom za starije i nemoćne Sv. Antun (privatni, s 59 korisnika i 29 zaposlenika). Dom je imao 1 zaposlenika s pozitivnim nalazom, a od posljednjeg testiranja i 8 korisnika. Sada su svi testirani i nalaz se čeka – govorio je načelnik Stožera.

Imamo pojavu pozitivnih nalaza i u Centru za pružanje usluga u zajednici u izdvojenoj kući u Čepinu, u zajednici Ja kao i ti, gdje je pozitivno svih 5 korisnika. Jedan je korsnik na bolničkom liječenje, a ostalih 4-oro je u zajednici i osjeća se dobro – kazao je Lagator.

U ostalim domovima, a kojima je osnivač OBŽ, stanje je nepromijenjeno.

U školama u OBŽ je 82 pozitivnih učenika i djelatnika i 815 u samoizolaciji.

IZ PRIOPĆENJA

Inače, najviše pozitivnih nalaza opet je u Osijeku (30), odnosno s prigradskim naseljima ukupno 40 osoba (Tenja 4, Josipovac 3, Višnjevac 2 i Sarvaš 1). Veliki broj novopozitivnih jučer je utvrđen na području Grada Valpova, i to pet u samom gradu, dvije osobe su iz Marjančaca, a čak devet iz Šaga gdje je virus probio u dom za starije i nemoćne s ukupno 51 korisnikom te je u tijeku intenzivna epidemiološka obrada. Čepin bilježi osam novopozitivnih osoba, Antunovac tri, po dvije zaražene osobe su iz Baranjskog Petrovog Sela, Belišća, Bizovca i Krčenika, a po jednu novopozitivnu osobu imaju Bilje, Bočkinci, Bokšić, Dalj, Đakovo, Kešinci, Kitišanci, Laslovo, Našice, Punitovci, Sveti Đurađ, Široko Polje, Šumarina i Vladislavci,

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments