Sub. pro 5th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Danijela Mikola: Imam Sars-CoV-2! Temperatura je prošla! Ali ću poludjeti od dosade!

2 min read
- Prvi dan je temperatura bila 37,5. Sada je više nemam. Zimica me je tresla, više ne. Ali, bolove u leđima i vratu osjećam i dalje. Problem s disanjem nemam - govori Mikola.

Osječanka, poznata novinarka 24sata, Danijela Mikola, pozitivna je na prisutnost virusa Sars-CoV-2. Od utorka navečer i primitka nalaza testa ona je i formalno zaražena, oboljela od koronavirusa. Iako je simptome osjetila dan ranije! Nije bila od onih koji negiraju postojanje virusa, ni blizu. Nije bila nepažljiva. A opet, ‘našla ga je’, ili on nju.

Obzirom da je vitalna i zdrava, štoviše i mlada (jer, damu se ne pita za godine… khm, khm… 47), bolest prolazi dobro, no Danijela Mikola u svom svjedočenju ima važne poruke za sve one koji misle da se to događa nekom drugom i da prolazi bez simptoma i nezgodnih trenutaka. A k tome, postoji još i velika odgovornost prema svojim ukućanima, prijateljima, familiji, rodbini…

– Teško mi je reći gdje sam mogla pokupiti koronavirus. Nema ideju. Stalno nosim masku… Jedino, popila sam ‘cugu’ s kolegicom za rođendan u kafiću prije koji dan. Ništa posebno nisam činila, što ne bih i inače, a sada sve uz posebnu pozornost. Ali, eto… dogodilo se – počela je telefonski Danijela Mikola za OsijekExpress.com.

– Osjetila sam temperaturu prije koji dan i odmah nazvala svoju liječnicu. Budući da sam novinar, a koji ima svakodnevne brojne kontakte, liječnica nije dvojila ni sekunde i odmah me poslala na testiranje. Osjećala sam glavobolju, temperaturu, bol u vratu i gornjem dijelu leđa, a i ‘zimicu’ sam osjećala iste večeri. U ponedjeljak sam testirana, u utorak saznala – nastavila je Mikola, dodajući kako je temperatura sada stvar prošlosti, no bolovi su ostali…

– Prvi dan je temperatura bila 37,5. Sada je više nemam. Zimica me je tresla, više ne. Ali, bolove u leđima i vratu osjećam i dalje. Problem s disanjem nemam.

* Ukućani? Familija? Svi dobro? Imaš li ti ‘grižnju savjesti’ zbog njih?

– Sklanjam se od njih, boravim na katu kuće. Preuzela sam djetetovu sobu. Nitko u kući nema simptome, odlično se osjećaju. Izolirala sam se od njih i prije testiranja, odmah kada sam osjetila simptome. Ako se i mimoiđemo u kući, nosim masku. Zakinula sam ‘klinca’ za proslavu rođendana. Morati ćemo ga slaviti za dva tjedna – nizala je Mikola.

* Uz pretpostavku da će sve biti dobro i brzo dobro, kako kaniš provesti dane u izolaciji?

– Prvi dan sam rekla saba sebi: Odmor!. Drugi dan sam odlučila nešto i raditi po kući. Treći dan više ne vidim ni TV pred sobom, nego se uhvatim kako stojim posred sobe (smijeh nap.a.), a do kraja… Do kraja ću zacjelo poludjeti. Hvala Bogu, zdrava sam i zato to prolazi dobro, ali moram paziti na sve druge koji su oko mene. Tu rasprave – nema – zaključuje osječka novinarka i poziva ljude na maksimalan oprez…

– Zdrava sam i u formi. Nisu svi – upozorava na kraju!

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments