29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova” u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj

1 min read
Djelatnici Policijske uprave osječko–baranjske i suradnici treću godinu za redom provode akciju u kojoj je do sada prikupljeno 8 tona plastičnih čepova.

Jučer, 4. studenog, u 11 sati, u dvorištu Policijske uprave osječko – baranjske predani su prikupljeni plastični čepovi tvrtki Drava International Osijek.

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske pokrenula je projekt pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ u što se uključila i Policijska uprava osječko-baranjska.

Akciji skupljanja čepova pridružili su se i partneri Sindikat policije Hrvatske Glavna podružnica Policijske uprave osječko–baranjske, Regionalni klub IPA Osječko-baranjske, Savjet mladih osječko-baranjske županije, Dom zdravlja osječko-baranjske županije te Osječko-baranjska županija i građani.

Najveći obim sakupljanju čepova dale su brojne osnovne škole i dječji vrtić sa područja Osječko-baranjske županije te Udruge.

Ovoj akciji se pridružila i tvrtka Atlantic Grupa koja je za svrhu prikupljanja čepova donirala kartonske bačve za odlaganje čepova do trenutka predaje.

Sakupljajući plastične čepove, osim što činimo dobro za okoliš, ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije jednu kunu i dvadeset lipa.

Prikupljene čepove otkupljuje tvrtka Drava International Osijek, koja je u obvezi naknadu za prikupljene čepove proslijediti Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, za nabavu skupih lijekova.

Djelatnici Policijske uprave osječko–baranjske i suradnici treću godinu za redom provode akciju u kojoj je do sada prikupljeno 8 tona plastičnih čepova.

Ovom prilikom tvrtki Drava International predano je ukupno 1860 kilograma plastičnih čepova.

Tekst: MUP, Foto: MUP

Facebook Comments

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other