Čet. stu 26th, 2020

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Potpuni ‘remont’ Ugostiteljsko-turističke škole i Doma u Osijeku!

2 min read
Prostori će potpuno biti spremni za prijam učenika u školskoj godini 2022./2023.
obilazak dom ugostiteljsko

Za desetak dana započinju radovi na infrastrukturi Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, najavljeno je na ovotjednom sastanku u školi održanom zbog potpisivanja dokumenata o imenovanju nadzornih tijela te primopredaji projektne dokumentacije.

Ravnatelj škole i voditelj RCK dr. sc. Andrej Kristek s izvođačima radova, projektantima te partnerima na projektu obišao je dvije lokacije gradilišta.

U sklopu projekta VIRTUS, vrijednog 24.214.510,51 kune u stopostotnom financiranju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, izgradit će se infrastruktura u Ugostiteljsko-turističkoj školi i Domu učenika u Osijeku te u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci.

Rekonstruirat će se suterenski prostor Ugostiteljsko-turističke škole, izmijenit će se postojeće instalacije novima,  mijenjat će se podovi, sanitarni čvorovi te ugraditi novi sustav ventilacije, sve sa svrhom prilagodbe prostora najsuvremenijoj opremi u okviru budućih kuharskih i slastičarskih praktikuma centra.

Radovi počinju i u učeničkom domu na lokaciji Lučki prilaz 4 u Osijeku, koji zbog predviđene rekonstrukcije od ove školske godine nije primao učenike.

Zahvat je na toj lokaciji u središtu Osijeka sveobuhvatniji; uključuje dodavanje novih temelja, seizmičko ojačavanje zidova, niveliranje podruma, rušenje postojećih dijelova konstrukcije i dogradnju, izmjenu svih instalacija, novi sustav grijanja-hlađenja, nove podne obloge, stolariju, suvremeno opremljenu kuhinju te kušaonicu na krovu zgrade za izvođenje praktične nastave. Učenički dom – Akademis – tako će u ljetnim mjesecima za trajanja školskih ferija postati hostel smještajnog kapaciteta pedesetak ležajeva. Zgrada će u potpunosti biti prilagođena osobama s invaliditetom, a ujedno će biti jedna od rijetkih zgrada na području Osijeka sa 0. kategorijom energetske učinkovitosti.

Prostori će potpuno biti spremni za prijam učenika u školskoj godini 2022./2023.

Tekst i foto: Ugostiteljsko-turistička škola

Facebook Comments