29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Model ‘drive in’ Adventa jedina preostala mogućnost?

2 min read
Kako su informacije neslužbene, štoviše 'na kapaljku', tu naše 'istraživanje' i završava, jer smo poučeni kako lokacija nije definirana, a s obzirom da ni 'drive in' koncept nije odlučen. Kako bi u praksi izgledao 'drive in', također prepuštamo Vama na maštu.

Da se razumijemo, malo tko i razmišlja o Adventu, malo tko ‘sanjari’ o šetnji među kućicama i pahuljicama, a u trenutku dok Sars-CoV-2 ‘žanje’ od po 5 do 7 osoba dnevno u Osječko-baranjskoj županiji, no u ovo doba godine to je trebala biti naravna tema. Pa ipak, nije…

Iz petnih žila, ali iz petnih žila su se, doznajemo iz neslužbenih izvora, trudili naći uz TZ Osijek, ali i Gradu, kakvo domišljato rješenje za Advent u Osijeku u okviru epidemioloških mjera, no kako će iste već sutra na nacionalnoj razini, odnosno u subotu u ponoć biti i postrožene, jednako tako neslužbeno doznajemo da od Adventa u Osijeku nije ostalo puno, možda ništa…, tek kreativna i genijalna, ali jednako teško izvodiva ideja o ‘Drive in Adventu’.

Kako su informacije neslužbene, štoviše ‘na kapaljku’, tu naše ‘istraživanje’ i završava, jer smo poučeni kako lokacija nije definirana, a s obzirom da ni ‘drive in’ koncept nije odlučen. Kako bi u praksi izgledao ‘drive in’, također prepuštamo Vama na maštu.

I to treba s razumjevanjem prihvatiti. Jer, koliko god željeli uživati u Adventu, u uvjetima postroženih mjera, a koje će biti na snazi do 24. prosinca, svaka ideja o klasičnoj organizaciji događaja poput Adventa je suluda i ne daj Bože opasna.

Pa ipak, ostaje neslužbena najava, a po kojoj će Osijek svakako svijetliti, u skladu s mogućnostima se radovati Božiću i naposljetku ga i dočekati kako nalaže aktualna situacija. Ugođaj, rečeno nam je prije koji tjedan, neće izostati.

Dogodine valjda bolje… U staro norlmalno…

Foto: OsijekExpress (ilustracija, arhiva)

Facebook Comments