18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Počelo je i u Osijeku! Prvo cjepivo primila Ružica Patajac, štićenica Doma za starije!

2 min read
Podsjećamo, u Osječko-baranjsku županiju i Osijek stiglo je 645 doza cjepiva, a iz prve 'božićne doze' za sve zemlje Europske unije. U Hrvatsku je došlo, kao i u druge zemlje 9.750 doza, a Osječko-baranjskoj županiji je, sukladno broju stanovnika, pripalo malo iznad 6%.

dav

Prvo cjepivo u Osječko-baranjskoj županiji primila je danas u 15 sati štićenica Doma za starije i nemoćne u Drinskoj ulici u Osijeku – Ružica Patajac. Zasukala je rukav i s oduševljenjem kročila u trenutak poslije kojeg za nju završava strah od koronavirusa. Osječko-baranjska županija danas je cijepila prve osobe protiv oboljenja Covid-19, a odmah nakon Doma, ‘karavana’ s cjepivima otišla je u osječki KBC.

Ružica Patajac je u Domu u Osijeku od 1985. godine i po stažu je najstariji korisnik usluga Doma za starije i nemoćne u Osijeku. A u 15 sati je bila i najstariji i najmlađi primatelj cjepiva u Osijeku! Ona je sada – bez brige!

Podsjećamo, u Osječko-baranjsku županiju i Osijek stiglo je 645 doza cjepiva, a iz prve ‘božićne doze’ za sve zemlje Europske unije. U Hrvatsku je došlo, kao i u druge zemlje 9.750 doza, a Osječko-baranjskoj županiji je, sukladno broju stanovnika, pripalo malo iznad 6%.

– Osjećaj je za sada dobar. Još je jako rano. Vidjet ćemo dalje hoće li biti nuspojava – odvratila je na prvo pitanje kako se osjeća i nastavila…

– Cijepila sam se iz jednostavnog razloga, jer pratim sve i ne bojim se. Prošla sam sva procjepljivanja koja su ikada bila, nikada nisam imala nuspojave i mislim kako je pametno slušati struku i što oni govore. Ako to epidemiolozi savjetuju, naravno da sam to i prihvatila – kazao je gospođa Ružica, dodajući kako im se život u Domu već dosta prilagodio epidemiji…

– Osobno sam se već prilagodila. Ali dosta se poremetilo. Slušali smo i slušamo upute Stožera i pridržavamo se mjesra, nizala je gospođa Ružica Patajac, a koja je, tvrdi, jako zadovoljna u Domu, od ’85. godine, inače ’46. godište.

– Preporučila bih svima da se cijepe. Mislim da bi bilo pametno da se cijepi od 70 do 80 posto ljudi u zemlji. I naravno mlađi svijet – zaključila je.

Dom za starije i nemoćne osobe Osijek dobit će 240 doza, onaj u Đakovu 140, u Belom Manastiru 105. KBC-u Osijek ide 105 doza, OŽB Našice 30, a Zavodu za hitnu medicinu OBŽ ide 25 doza.

– Ukupno u županijskim domovima za starije i nemoćne osobe podijeljeno će biti 485 doza cjepiva i isto toliko korisnika se cijepi. Ukupno je to 645 cjepiva. U domovima se cijepe korisnici, u bolnicama i Hitnoj djelatnici – javljaju iz Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Foto: OsijekExpress.com

Facebook Comments