18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pokušaj provale u srednju školu u Osijeku! Treći puta ‘obrazovanje’ u ‘kronici’ u dva tjedna!

2 min read
Istina, do sada su to bile krađe, neslužbeno doznajemo u kabinetima, a sinoćnji pokušaj je bio pokušaj provale. Također, do sada su to bile osnovna škola i fakultet, a sinoć prvi puta srednja škola
policija

Unazad dva tjedna obrazovne ustanove u Osijeku treći puta su u kontekstu krađe u ‘crnoj kronici’. Istina, do sada su to bile krađe, neslužbeno doznajemo u kabinetima, a sinoćnji pokušaj je bio pokušaj provale. Također, do sada su to bile osnovna škola i fakultet, a sinoć prvi puta srednja škola, koje su, podsjećemo, zatvorene usljed odluke o ‘online nastavi’ za trajanja vrhunca epidemije.

– Noćas, 27. prosinca, oko 1,30 sati, nepoznati počinitelj pokušao je provaliti u prostorije srednje škole u Osijeku, ali je odustao od izvršenja kaznenog djela i udaljio se u nepoznatom smjeru. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem – javljaju priopćenjem jutros iz policije, ne želeći precizirati o kojoj se srednjoj školi u Osijeku radi.

Pa ipak, gotovo da možemo, špekulacijom, isključiti 2. i 3. Gimnaziju, jer nalaze se na osvijetljenom i frekventnom području u Tvrđi, pa i u 1.30 u noći. Malo je vjerojatno da je netko bio ‘hrabar’ i kod Tehničke i prometne škole, čak i kod Obrtničke… 1. Gimnazija jest ‘uvučena’, ali u središtu grada, u Županijskoj… Možete dalje špekulirati sami…

Podsjećamo, prije 5 dana, nepoznati počinitelj je iz kabineta fakulteta ukrao  novčanik s bankovnim karticama i novcem vlasništvo 43-godišnje hrvatske državljanke – javlja Policijska uprava Osječko-baranjska i nastavlja… Nepoznati počinitelj je s ukradenim bankovnim karticama na više bankomata podigao novac. Vlasnici je pričinjena materijalna šteta oko 13 tisuća kuna.

Dva tjedna ranije, a u vremenu od 13. do 15. prosinca, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz prostorija Osnovne škole ukrao novac i dokumente 53-godišnjoj hrvatskoj državljanki. Riječ je bila o 1.000 kuna, a ono što smo neslužbeno mogli doznati, jer Osijek je ‘malen’, riječ je bila o školi na području Sjenjaka u Osijeku, znakova provale nije bilo, a sve ostale informacije nisu bile dostupne.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments