18. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

3 preminule osobe u OBŽ i 56 novih slučajeva zaraze!

2 min read
U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je troje COVID pozitivnih osoba u dobi od 65 do 79 godina.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 207 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno – javlja priopćenjem jutros Stožer CZ OBŽ.

Pozitivno je dakle oko 27% testiranih.

26 novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku i prigradskim naseljima, osam u Belom Manastiru, troje u Đakovu, dvoje u Našicama i po jedno u Belišću i Valpovu. Od općina, najviše novopozitivnih bilježimo u Čepinu (4), u Erdutu i Marijancima po tri i po jednu novooboljelu osobu u Antunovcu, Čemincu, Petrijevcima, Semeljcima i Gorjanima.

Na bolničkom liječenju nalazi se 201 osoba oboljela od COVID-19, i to 161 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 40 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 47 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je troje COVID pozitivnih osoba u dobi od 65 do 79 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 2.935 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 14 osoba i nisu utvrdili niti jedno kršenje. Obavili su i 166 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Tijekom posljednja 24 sata kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 1.630 vozila, odnosno 2.270 osoba, od kojih je 7 bilo bez valjane propusnice te im nije dopušten prolazak – zaključuje se u priopćenju.

Foto: OsijekExpress.com (ilustracija) & Pixabay (ilustarcija)

Facebook Comments