29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jutros se nastavila serija potresa!

1 min read
Potres u 6, 15 bio je magnitude 4,7, onaj nešto kasnije 4, 8 s epicentrom na području Petrinje, rekla je Ines Ivančić, voditeljica Seizmološke službe za Hrvatski radio.

Potres magnitude 4,9 prema Richteru pogodio je u srijedu ujutro središnju Hrvatsku, prema Europskom mediteranskom seizmološkom centru.

Dogodio se u 6,15 sati na dubini od 10 kilometara s epicentrom 37 kilometara jugoistočno od Zagreba i 18 kilometara zapadno od Siska.

Seizmološka služba RH objavila je da je područje Petrinje jutros zatresla serija od tri potresa nakon 6 sati – u 6,15 sati magnitude  4.7, u 6,26 sati 4,8 i u 6, 29 sati magnitude 3,9.

(Hina)

Potres u 6, 15 bio je magnitude 4,7, onaj nešto kasnije 4, 8 s epicentrom na području  Petrinje, rekla je Ines Ivančić, voditeljica Seizmološke službe za Hrvatski radio.

Potvrdila da će se tlo i dalje tresti. „Hoće, trest će se duže vrijeme, potres u utorak bio je razoran i iza njega će s velikom sigurnošću uslijediti veliki niz potresa, među kojima će, sasvim sigurno, biti jačih“, kazala je.

Potvrdila je da će i slabiji potresi, poput jutrošnjih, imati utjecaja na objekte u Petrinji i Sisku koji su oštećeni u potresu u utorak. „Sasvim sigurno“, rekla je.

Navela je da je Petrinju od ponedjeljak pogodila „ogromna količina“ manjih potresa. Trese se gotovo svaku minutu, rekla je Ivančić, navodeći da je potresa, jačih od 3 bilo barem 25 do 30.

(Hina)

Foto: Lisa Fotios from Pexels (ilustracija)

Facebook Comments