19. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Trut proziva: Navijači su smetali, pili, tukli se…

2 min read
I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu - veli Trut.

Damir Trut, ravnatelj civilne zaštite, iznio je teške optužbe na račun navijača. Zadnja dva dana se počinje postavljati pitanje je li reakcija države bila dobra i pravovremena te jesu li svi ljudi na vrijeme zbrinuti. Mnogi smatraju da je država reagirala tromo i sporo, a da bi, da nije bilo navijača i brojnih građana, koji su samoinicijativno došli u Petrinju, situacija bila još gora. Drugim riječima, mnogi smatraju da su civili – navijači, poduzetnici, obični građani – učinili više za stradalo stanovništvo od brojnih državnih službi koje se za to plaća – piše Index.hr, prenoseći 24sata.hr, a više čitajte OVDJE.

– To što su se navijači organizirali, to je želja nekome pomoći i to je ok, ali u tom trenutku to nije bilo dobro. Trebali su pričekati par sati ili dana. I što su napravili? Zakrčili su nam sve i nisu službe mogle prolaziti. Onda smo imali sad nekoliko dana ljude koji su tu glavinjali, pili i tukli se po terenu. Morali smo se baviti njima umjesto stradalima. Ja ih sve poštujem, i ja sam bio navijač, imaju srce i snagu, ali kad ih je ovdje 2000, pa malo budu divlji, to nam stvara probleme. Možda za koji dan da dođu organizirani, a ne odjednom 1600 – objašnjava Trut – piše 24sata.hr, dodajući kako ‘stoji činjenica da su se organizirali brže nego što je on organizirao Civilnu zaštitu, vojsku i vatrogasce’, a više čitajte OVDJE.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments