Pon. sij 18th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Koronavirus u OBŽ: Oko 10% pozitivnih nalaza! Padaju brojevi…

2 min read
Sukladno tome, danas je pred novinare, a ispred Stožera CZ OBŽ, stao načelnik Ivan Hampovčan, tajnik županije. Koronavirus brojke su niske...

Smanjuje se broj sugovornika na konferencijama za novinstvo Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županija. Neka tako i ostane, jer to znači obuzdavanje ili jenjavanje epidemije koronavirusa. Sukladno tome, danas je pred novinare, a ispred Stožera CZ OBŽ, stao načelnik Ivan Hampovčan, tajnik županije. Koronavirus brojke su niske…

Testirane su 154 osobe, čijih je 16 nalaza bilo pozitivno. Dakle, imamo 16 novih slučajeva zaraze virusom Sars-Cov-2 u OBŽ. Od toga je 6 osoba s područja Osijeka, po 3 su iz Našica i Donjeg Miholjca – počeo je Hampovčan, dodajući…

– U KBC-u Osijek je 92-oje Covid-19 pacijenata, od kojih su 23 na respiratorima. Ukupno je hospitalizirano 138 osoba u OBŽ. Nažalost, 3 su osobe u posljednja 24 sata preminule, a u dobi od 68 do 74 godine – zaključio je Hampovčan.

U samoizolaciji u OBŽ je 751 osoba. Policija je našla jednog Portugalca kako je prijavio tranzit kroz Hrvatsku, a zadržao se nešto duže.

Teme poput nastavka cijepljenja, početka škole, kao i zbrinjavanja infektološkog otpada iz KBC-a Osijek i OŽB Našice, bit će tema konferencije u srijedu. Pa ipak, glasno i jasno je rečeno kako Osijek i OBŽ nemaju problem sa zbrinjavanjem otpada. Sve je zbrinuto na odgovarajući način. Dio otpada sami spaljuju, a dio odlazi u Nexe na spaljivanje.

Foto: Pixabay, OBŽ i OsijekExpress.com (ilustracija)

PRIOPĆENJE

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus su testirana 154 uzorka od kojih je 16 bilo pozitivno što daje postotak pozitivnih u odnosu na testirane osobe od 10,4%.

Šest novopozitivnih osoba žive na području grada Osijeka po troje u Našicama i Donjem Miholjcu te po jedna osoba u Valpovu, Belišću, Podravskoj Moslavini i Antunovcu.

Na bolničkom liječenju nalazi se 138 osoba oboljelih od COVID-19, i to 92 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 23 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 46 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su tri COVID pozitivne osobe u dobi od 68 do 74 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 751 osoba.

Policijski službenici provjerili su 17 osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrđeno je za jednu osobu na Graničnom prijelazi Erdut. Riječ je o državljaninu Portugala koji je prijavio tranzit, a ostao je boraviti u Hrvatskoj. Obavili su i 86 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje propisane mjere.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 121 nadzor provođenja epidemioloških mjera te su utvrdili 7 kršenja za koja su izdane upozorbe.

Facebook Comments