29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Otvorene prijave za besplatno online predavanje za roditelje „Kazne i nagrade”

2 min read
Što su zapravo kazne i može li se uopće dijete odgajati bez njihova korištenja tema je našeg ovomjesečnog predavanja. Na predavanju Kazne i nagrade govorit ćemo o tome što stoji iza kazne, poučava li kazna dijete nekom boljem ponašanju i je li ispravno uvijek nagrađivati dijete.

Kako da me moje dijete sluša? jedno je od najčešćih pitanja roditelja danas. Bez obzira koliko toga o odgoju znamo ili ne znamo, najpoznatiji način učenja djece ipak je metoda kazne i nagrade. U posljednje vrijeme mnogo se govori o izbjegavanju direktnog kažnjavanja djece no čini se kako je roditeljima svejedno ponekad teško odabrati neku drugu metodu. Svima nam je važno razviti strategiju kojom ćemo postići djetetovu poslušnost jer na nama je odgovornost da ga naučimo ponašanju koje će mu služiti. 

Što su zapravo kazne i može li se uopće dijete odgajati bez njihova korištenja tema je našeg ovomjesečnog predavanja. Na predavanju Kazne i nagrade govorit ćemo o tome što stoji iza kazne, poučava li kazna dijete nekom boljem ponašanju i je li ispravno uvijek nagrađivati dijete. Također ćemo spomenuti načine i metode kojima možemo utjecati na djetetovo ponašanje i pri tome razvijati njegove kapacitete.

Kao što to i inače činimo na našim predavanjima, govorit ćemo o načinu i metodi odgoja nas samih, našem vlastitom iskustvu metode kazne i nagrade te na koji je način on povezan s metodom odgoja koju danas odabiremo.

Obzirom na epidemiološke mjere i ovaj se mjesec sastajemo virtualno te će se predavanje održati online putem platforme Zoom u srijedu 27. 1. u 18 sati. Prijave su otvorene do 26. siječnja.

Molimo zainteresirane roditelje da svoje sudjelovanje najave ispunjavanjem obrasca za prijavu kako bismo Vam dostavili poveznicu za pristup predavanju te potrebne materijale vezane uz predavanje. Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati putem naše e-mail adrese: podrska@dokkica.hr ili na mob. 099 748 2532.

Obrazac za prijavu: https://forms.gle/kcYJ8DbCGYsiNdFD9.

Predavanja za roditelje aktivnosti su trogodišnjeg programa Alternativni centar podrške za djecu i roditelje koji DOKKICA provodi uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments