29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

8,8% testiranih pozitivno u OBŽ! Dvije osobe preminule!

1 min read
...na koronavirus je testirano 262 uzorka od kojih je 23 bilo pozitivno (8,8 %) - kreće priopćenje Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.
osijek_iz_zraka-1-1 koronavirus

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 262 uzorka od kojih je 23 bilo pozitivno (8,8 %) – kreće priopćenje Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka (8), Belog Manastira, Darde, Đakova, Podgorača i Popovca (po 2), a po jedna osoba je s područja Antunovca, Bizovca, Čepina, Erduta i Semeljaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 102 osobe oboljele od COVID-19, i to 78 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 14 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 24 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe, obje u dobi od 73 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 752 osobe.

Policijski službenici provjerili su 33 osobe u samoizolaciji, a samo u jednom slučaju u Belom Manastiru utvrdili su kršenje te mjere, dok su sve ostale osobe zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 141 nadzor ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera (17 u prodavaonicama i trgovinama, 8 u ugostiteljskim objektima, po 5 u trgovačkim centrima i pekarnicama, a ostale u drugim objektima). Utvrdili su jednu nepravilnost te izdali nalog za njeno otklanjanje – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments