19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2 u OBŽ: Pozitivno samo 5,9% testiranih! Ali, dvije osobe umrle!

1 min read
Novopozitivne osobe žive na području Osijeka (3), Našica (2) te Belog Manastira, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Draža, Đakova, Erduta, Marijanaca i Valpova (po 1).

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 222 uzorka od kojih je 13 bilo pozitivno, odnosno samo 5,9 posto – počinje priopćenje CZ OBŽ.

Novopozitivne osobe žive na području Osijeka (3), Našica (2) te Belog Manastira, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Draža, Đakova, Erduta, Marijanaca i Valpova (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 111 osoba oboljelih od COVID-19, i to 79 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 16 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 32 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su dvije COVID pozitivne osobe u dobi od 78 do 87 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 756 osoba.

Policijski službenici provjerili su 23 osobe u samoizolaciji i sve zatekli na prijavljenoj adresi. Samostalno su obavili 83 nadzora objekata te još 14 s djelatnicima Državnog inspektorata, a pri tomu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 56 nadzora provođenja epidemioloških mjera (21 u prodavaonicama i trgovinama, po 7 u ugostiteljskim objektima i na benzinskim postajama, po 6 u trgovačkim centrima i pekarnicama, a ostalo u drugim objektima). U četiri nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su dali nalog za njihovo otklanjanje – zaključuju u priopćenju iz CZ OBŽ.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments