Sri. ožu 3rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

19-godišnjak drugi puta bez dozvole! Dvije prometne, uz alakohol! I gospođa u 18 sati napirila 1,66!

2 min read
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu, 23. siječnja, u 23,15 sati, u Batini, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla, 41-godišnji hrvatski državljanin iz Batine. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu.

U vremenu od 22. do 24. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 20 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola: 15 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla – započinje priopćenje PU OBŽ i nastavlja…

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 209 prekršaja od čega 82 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 29 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 76 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu, 23. siječnja, u 23,15 sati, u Batini, kada je u prometu zaustavljen vozač bicikla, 41-godišnji hrvatski državljanin iz Batine. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,16 grama po kilogramu.

U subotu, 23. siječnja, u 15 sati, u Budimcima, dogodila se prometna nesreća. Vozač osobnog automobila, 56-godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je sa kolnika. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola te mu je evidentirana  prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Istog dana, u 22,35 sati u Osijeku, u Drinskoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 19-godišnji hrvatski državljanin iz Aljmaša, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je već jednom pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 24. siječnja, u 18 sati, u Kneževim Vinogradima, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 54-godišnja hrvatska državljanka iz Kneževih Vinograda upravljala osobnim automobilom te uslijed neprilagođene brzine kretanja sletjela sa kolnika. Vozačici je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments