Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vlakom udario srnu, vratio se poslije po ‘meso’ i prebacio u prtljažnik auta…

2 min read
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 11. siječnja, nedaleko Željezničke postaje Stari Mikanovci, 56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci-Slavonski Brod, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa na štetu lovačkog društva iz Starih Mikanovaca – počinje nesvakidašnje priopćenje Policijska uprava Vukovarsko-srijemska i nastavlja…

Naime, prilikom nadzora prometa policijski službenici su 12. siječnja u 17 sati u ulici H.D. Genschera u Vinkovcima zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola (1,22 g/kg), upravljao 56-godišnjak. Tijekom nadzora policijski službenici su u prtljažniku automobila uočili obezglavljen leš srne. Na osobnom automobilu je obavljen očevid, a pronađeni leš srne je oduzet te predan na čuvanje lovačkom društvu do pribavljanja naloga za razudbu nad lešinom radi utvrđivanja uzroka nastanka smrti. Temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva Vinkovci, razudbu nad lešinom srne obavio je Veterinarski zavod Vinkovci.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 11. siječnja, nedaleko Željezničke postaje Stari Mikanovci, 56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci-Slavonski Brod, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena. Po povratku istom kompozicijom vlaka, na relaciji Slavonski Brod-Vinkovci, 56-godišnjak je zaustavio vlak, uzeo leš srne s mjesta naleta i smjestio u vlak, a po dolasku na Željeznički kolodvor Vinkovci, leš je odložio u prtljažnik svog osobnog automobila, gdje se nalazio do zaustavljanja i obavljenog nadzora policijskih službenika 12. siječnja.

Protiv 56-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Također, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 56-godišnjaku je izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca – zaključuju iz policije…

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments