29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Glavaš za Novi list: “…ali da baš svaka šuša i 25 godina po završetku rata dobije status branitelja…”

1 min read
– Odgovorno tvrdim da između 250 i 300 tisuća ljudi, koji sada imaju status branitelja, to uopće nisu trebali dobiti - veli Glavaš za Novi list.

HDSSB više nije zastupljen u Saboru, jer je njihov Josip Salapić, izabran na listi HDZ-a, prešao na dužnost državnog tajnika, a on je bio jedini kandidat stranke Branimira Glavaša. Stoga predstavnici HDSSB-a ne sudjeluju niti u sastancima parlamentarne većine. Ali, HDSSB je ipak formalno član vladajuće koalicije. To, međutim, smatra Glavaš, ne može biti razlog da on ne izrazi svoje duboko ogorčenje prijedlogom Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, koji je trenutačno u javnoj raspravi. Glavaš se nikako ne može složiti s intencijom ovog dokumenta da se za one koji bi htjeli postati branitelji pojednostavi procedura dokazivanja tog statusa – piše danas Novi list i nastavlja…

– Odgovorno tvrdim da između 250 i 300 tisuća ljudi, koji sada imaju status branitelja, to uopće nisu trebali dobiti. Moja je procjena da je u Domovinskom ratu sudjelovalo približno 250 tisuća naših građana. Svi ostali koji su formalno branitelji zlorabili su sustav ili im je to čak vlast omogućila. Neću reći da su to lažni branitelji, ali branitelji sigurno nisu bili. Razumijem i da su, primjerice, kirurzi u ratnim zonama branitelji, ali da baš svaka šuša i 25 godina po završetku rata dobije ovaj status, to mi je potpuno neprihvatljivo – rekao je Glavaš za Novi list, a cijeli članak čitajte OVDJE.

Foto: Youtube (screenshot)

Facebook Comments