28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2 u Osijeku i OBŽ: Cijepljenje u 2. fazi! Čak 192 kafića ‘kontrolirana’…!

2 min read
Cijepljenje je postalo temom na pitanje novinara, a obzirom da su pojedine županije u Hrvatskoj krenule s 'punktovima' za procjepljivanje...

Ivan Hampovčan, načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije i danas je na konferenciju za novinstvo ‘sa sobom donio’ najnovije epidemijske (Sars-CoV-2) brojke. Cijepljenje je postalo temom na pitanje novinara, a obzirom da su pojedine županije u Hrvatskoj krenule s ‘punktovima’ za procjepljivanje…

Dvije su osobe umrle u zadnja 24 sata…

Testirano je tek 87 uzoraka u posljednja 24 sata u OBŽ, ali od kojih je 13 bilo pozitivno. To je 14,9%. Iz Osijeka je 7 slučajeva, 2 su iz Čepina. U bolnicama je sada 59 osoba, a od kojih je 43-oje u KBC-u Osijek, na respiratorima njih 8. U samoizolaciji na području OBŽ je 729 osoba.

Mjere nije kršio nitko, osim jednom stranog državljanina koji se zadržao duže no što je dozvoljeno u tranzitu. Kontrolirana su čak 192 ugostiteljska objekta, kršenja mjera nije bilo.

Što se cijepljenja tiče, OBŽ je u 2. fazi cijepljenja, a koje se obavlja kod liječnika obiteljske medicine i za punktovima nema potrebe za sada, tvrdi Ivan Hampovčan. Odvija se sve u skaldu s brojem doza cjepiva koja su nam na raspolaganju.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

PRIOPĆENJE

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 87 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus.

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, dvije su s područja Čepina, a po jedna Donje Motičine, Ernestinova, Kneževih Vinograda i Popovca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba oboljelih od COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 8 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 16 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminule su dvije osobe u dobi od 71 i 85 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 729 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za jednog državljanina Republike Srbije koji je prekršio rok za tranzit kroz Republiku Hrvatsku te mu je na Graničnom prijelazu Erdut izdan prekršajni nalog. Obavili su i 192 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite tijekom vikenda obavili su 167 nadzora provođenja epidemioloških mjera (100 ugostiteljskih objekata, 26 trgovačkih centara, 17 prodavaonica, 6 tržnica, 5 pekarnica, 4 benzinske postaje, a ostalo u drugim objektima) pri čemu su utvrdili dvije nepravilnosti te izdali naloge za njihovo otklanjanje.

Facebook Comments