Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

PU OBŽ: Kaznena prijava radi neisplate plaće

1 min read
Iako ne raspolažemo informacijom o kojem je poduzeću riječ, kako o događaju izvještava PU OBŽ, isto je iz Osječko-baranjske županije.

Policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neisplata plaće“ – javlja danas PU OBŽ, a o događaju koji se odvijao u posljednjoj trećini ’19. godine.

Naime, sumnja se da 41-godišnjakinja kao direktor i odgovorna osoba trgovačkog društva  nije 30-godišnjoj i 24-godišnjoj zaposlenici isplatila plaće za rujan, listopad, studeni i prosinac 2019. godine te ih oštetila za oko 15.000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu – zaključuje policija.

U to vrijeme, ’19. godine, ‘minimalac’ u Hrvatskoj je bio 3.000 kuna ‘neto’, bočim je u ‘bruto’ iznosu to bilo 3.750. Obzirom da su dvije zaposlenice ostale bez 4, odnosno ukupno 8 plaća, a u ukupnom iznosu oko 15.000 kuna, dojma smo da su obje ili makar jedna bile na ‘pola radnog vremena’, što bi bilo 1.875 kuna po mjesecu i po djelatnici cca.

Ako je u pitanju 15.000 po osobi, onda govorimo, zacjelo, o ‘bruto minimalcu’…

Iako ne raspolažemo informacijom o kojem je poduzeću riječ, kako o događaju izvještava PU OBŽ, isto je iz Osječko-baranjske županije.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments