Sri. lip 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

David Šain ponovo na EP-u! Iz Iktusa idu i braća Lončarić!

2 min read
U do sada manje-više poznatu posadu uključio se i Iktusov veslač David Šain koji će nastupiti u dvojcu na pariće s Goranom Mahmutovićem iz Hrvatskog veslačkog kluba Mornar iz Splita...

Hrvatska veslačka reprezentacija nastupit će na Europskom veslačkom prvenstvu za seniore u talijanskom Vareseu 9. travnja ove godine. U do sada manje-više poznatu posadu uključio se i Iktusov veslač David Šain koji će nastupiti u dvojcu na pariće s Goranom Mahmutovićem iz Hrvatskog veslačkog kluba Mornar iz Splita – javlja na svojoj mrežnoj stranici VK Iktus i nastavlja…

Pod budnim okom izbornika hrvatske veslačke vrste Darka Mikšića ovih je dana na Jarunu održano nekoliko utrka koje su poslužile kako bi se odredio sastav veslača i veslačica koji će predstavljati Hrvatsku na Europskom seniorskom veslačkom prvenstvu u Italiji. U “normalnim” veslačkim godinama, koje nisu opterećene koronakrizom, već bi se odradile i prve hrvatske regate, no sada je izbornik morao sastaviti reprezentativne posade na temelju praćenja priprema. Dodatni mu je problem bio i relativno uranjen datum europske smotre već na početku travnja.

David Šain odradio je mnoštvo samostalih treninga u samcu i teretani te ove zime na ergometru  pokazao odlične rezultate, a to ga je potaknulo na razmišljanje o nastupu u reprezentaciji. Nakon nekoliko dana priprema na Jarunu sa Splićaninom Goranom Mahmutovićem u dublu pokazali su se respektabilni rezultati koji su tu posadu uvrstili u reprezentaciju. Uprava Iktusa izrazila je zadovoljstvo zbog najnovijih Davidovih rezultata te mu poželjela uspjeh u Vareseu na Europskom prvenstvu.

Nakon osvajanja olimpijske srebrne medalje u Londonu 2012. godine te naslova svjetskih prvaka u Južnoj Koreji 2013. godine raspala se posada Croexpressa, odnosno četverac na pariće u kojem je s Davidom Šainom bio Damir Martin te Valent i Martin Sinković. Šain je nakon toga više puta nastupio na međunarodnoj sceni u različitim posadama- 2014. godine nastupio je na Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu u samcu te na Europskom prvenstvu u Beogradu u četvercu bez kormilara (s Mariom Vekićem, Antom Janjićem i Vjekoslavom Kolobarićem). U Francuskom Aiguebelletu Šain je 2015. godine nastupio na Svjetskom prvenstvu u dvojcu bez kormilara s Mariom Vekićem, a posljednje međunarodno natjecanje bilo je Europsko prvenstvo u Brandenburgu 2016. godine kada je veslao s Vitom Čavrljem u dvojcu bez kormilara.

Izbornik Darko Mikšić potvrdio nam je i koje će sve posade predstavljati našu zemlju u Vareseu. Bit će tu još dva Iktusova veslača – Patrik i Anton Lončarić uz Marka Ukropinu i Ivana Pitona u četvercu bez kormilara, Ivana i Josipa Jurković nastupit će u dvojcu bez kormilara, a odavno su poznate i dvije standardne hrvatske posade za Europsko prvenstvo- braća Sinković u dvojcu bez te Damir Martin u samcu. Na prvenstvu će ih pratiti Jasminka Kraljević-Čolić, Aleksandar Vukojičić, Marko Banović, Srećko Šuk i Branimir Steiner – zaključuje VK Iktus.

Foto: VK Iktus

Facebook Comments