Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kušec: Djeca i mladi, ali i mi odrasli, imat ćemo neki PTSP, tjeskobu… zbog koronavirusa!

2 min read
Posvetio je nekoliko sati obilježavanju Dana narcisa, kao i drugi kandidati za prvog čovjeka Osijeka, no Goran Kušec se danas 'uhvatio' i problema koronavirusa, ali njegovih posljedica.

Gradonačelnički kandidat SDP-a je danas na Facebook-u pokazao ‘otklon’ od kampanje. Posvetio je nekoliko sati obilježavanju Dana narcisa, kao i drugi kandidati za prvog čovjeka Osijeka, no Goran Kušec se danas ‘uhvatio’ i problema koronavirusa, ali njegovih posljedica. Naglasak su mladi ljudi, a kojima je epidemija ‘istrgnula’ zabave, neke ‘prve ljubavi’… Ideja je više, od otvaranja ‘postcovid centra’, do aplikacija i igara za ‘klince’, a kojima bi reducirali posljedice…

– Ne mogu shvatiti kako nitko od kandidata za gradonačelnika Osijeka osim mene, ne mari za epidemiju koronavirusa?! Mislim da su ova tema i briga za zdravlje trenutačno najvažniji za budućnost Osijeka! Djeca i mladi, ali i mi odrasli, imat ćemo neki PTSP, tjeskobu i mnoštvo drugih posljedica od koronavirusa i bolesti Covid19. Ovo nije normalna situacija, a svi vode kampanju kao da je ovo jedna u nizu „normalnih“ i “običnih” izbornih godina, a ništa više nije normalno i uobičajeno – počeo je nizati Kušec na Facebook-u, otkrivajući kako je u uredu razgovarao sa psihologinjom prof.dr.sc. Danijelom Šincek, s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku.

– Želja mi je otvoriti Postcovid centar za pomoć, koji će pružati psihološku pomoć mladima, oformiti mobilne timove stručnjaka, koji će obilaziti škole i razgovarati s djecom i mladima kako se boriti protiv tjeskobe, depresije i straha, te otvoriti telefonsku liniju za pomoć pojedincima… Zbog toga sam razgovarao sa psihologinjom prof.dr.sc. Danijelom Šincek, s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku, koja se bavi mladima… Kada postanem novi gradonačelnik, grupirat ćemo timove stručnjaka da implementiraju projekte (kojih ima), pojačati pedagoško psihološku i didaktičku izobrazbu, te držati edukacije za nastavnike (kako pristupiti djeci)… – zaključio je Kušec.

Njegove ideje, nadalje, otkriva u ‘postu’, predviđaju mobilne timove, ali i razvijanje mobilnih aplikacija za mlade, čak računalnih igrica, kako tvrdi, za mentalno zdravlje, kao i vraćanje preventivnih programa…

Foto: Facebook (screenshot)

Facebook Comments