19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tijesna bitka za načelnika Čepina: Odluka u 2. krugu između Dražena Tonkovca i Vjekoslava Ćurića!

2 min read
...za petama Tonkovcu je HDZ-ov kandidat za načelnika Čepina Vjekoslav Ćurić s potporom od 30,21%, odnosno tek 4,6% manje. Čepin, zacjelo, odlučuje u 2. krugu između aktualnog stanja i promjena...

Na lokalnim izborima Čepin bira između nastavka aktualnog stanja i promjena – ukazuje na to istraživanje, koje je provela agencija Deus Media, na reprezentativnom uzorku 250 glasača Čepina, koji će sigurno ili vjerojatno izaći na lokalne izbore. Prema rezultatima tog istraživanja, na izborima u Čepinu vodit će se tijesna bitka za načelničko mjesto, a odluka će pasti, najvjerojatnije, tek u drugom krugu izbora. Aktualni načelnik Dražen Tonkovac (NEZ), prema sadašnjim rezultatima ankete, u drugi krug ulazi kao vodeći kandidat s 34,84%, ali s ne baš prevelikom prednosti. Naime, za petama mu je HDZ-ov kandidat za načelnika Vjekoslav Ćurić s potporom od 30,21%. Podsjetimo, u istraživanju za izbore za općinsko vijeće Čepina, HDZ-ova lista je vodeća, ispred Nezavisne liste Tonkovca s potporom od 32,30%.

Na trećem mjestu u istraživanju je kandidatkinja MOST-a Marija Čačić. sa 7,30%, a četvrto mjesto zauzima kandidat Domovinskog pokreta Marko Brekalo kojeg podržava 5,12% birača.

Da će se u Čepinu voditi zanimljiva izborna utrka za mjesto načelnika, potvrđuje i činjenica da se značajan broj glasača, a koji će sigurno izaći na izbore, još uvijek nije opredijelio niti za jednog kandidata. Prema istraživanju, više od jedne petine birača je neodlučno, odnosno njih čak 22,53%, a onaj tko uspije doprijeti do većine neodlučnih birača, na kraju će vjerojatno biti pobjednik.

HDZ-ovi glasači vjerni svom kandidatu

Vjekoslav Ćurić uvjerljivo je prvi izbor glasača HDZ-a i to u postotku od 86,00%, Tonkovca bi zaokružilo samo 8,30% HDZ-ovih birača, a neznatan broj ostala dva kandidata Mariju Čačić i Marka Brekala.

Glasači Nezavisne liste Tonkovca u velikom broju podržavaju njega za načelnika

Rezultati istraživanja pokazuju kako se Tonkovčevi glasači za listu za općinsko vijeće poistovjećuju s njim i na izborima za načelnika općine i to njih 90,21%. Ćurić je drugi njihov izbor s 7,34%.

Ćurić prvi izbor i za simpatizere HNS-a

Glasači Hrvatske narodne stranke u izboru za načelnika, vjerojatno iz razloga jer nemaju svoga kandidata za načelnika, biraju prilično šaroliko. Prvi izbor i najprihvatljiviji kandidat im je HDZ-ov Vjekoslav Ćurić,  s 37,91%, drugi Dražen Tonkovac s 30,18%, zatim na trećem mjestu Marija Čačić s 18,34%.

Glasači Domovinskog pokreta podijeljeni

Marko Brekalo kandidat Domovinskog pokreta prvi je izbor gotovo polovice glasača te stranke, dok je na drugom mjestu Dražen Tonkovac s potporom od jedne trećine njihovih birača.

Mostovi glasači većim dijelom podupiru Čačić

Marija Čačić prvi je izbor za glasače svoje stranke, njih 58,69% želi nju za načelnicu. No, značajan broj Mostovih glasača simpatizira Vjekoslava Ćurić koji ima potporu njih 22,56%. Treći je Tonkovac s 12,30%, a četvrti izbor je Marko Brekalo.

Foto: Facebook (screenshot, grafika)

Facebook Comments