19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U utorak se otvara Pristanište za putničke brodove u Osijeku! Dolazi i Plenković!?

1 min read
Točna lokacija Pristaništa razvidna je iz fotografije, a koju smo 'maznuli' s profila župana na Facebook-u, na Gordnjodravskoj obali bb, između Vodenice i restorana Galija.

Pristanište za putničke brodove sutra, u utorak 30. ožujka, bit će otvoreno u Osijeku, nedaleko Zimske luke, a namijenjeno pristajanju ‘kruzera’, kada jednom, uskoro, opet krenu brodovi ‘kliziti’ Dunavom i Dravom, vrlo često od Amsterdama sve do Crnog mora. Osijek će taj trenutak čekati spreman.

Otvorenju Pristaništa za putničke brodove sutra će nazočiti župan Osječko-baranjski Ivan Anušić, svakako ispred Grada Osijeka i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, a sve su prilike da na otvorenje dolazi i premijer Vlade RH Andrej Plenković.

Točna lokacija Pristaništa razvidna je iz fotografije, a koju smo ‘maznuli’ s profila župana na Facebook-u, na Gordnjodravskoj obali bb, između Vodenice i restorana Galija.

Inače, do sada su putnici, koji bi pristajali s ‘kruzerom’ u Osijeku, prolazili do obale upravo kroz restoran.

– Ponton putničkog pristaništa Osijek uspješno porinut – napisao je u kolovozu prošle godine na Facebook-u u javnoj objavi Goran Ilić, ‘riječki vuk’ iz Lučke uprave Osijek, a u čijoj je djelatnosti organizacija i nadzor pristajanja i manevriranja plovila u luci. Na izravan upit Stanislava Davidovića s Osječke vodenice, kada će ponton stići u Osijek, Ilić je znakovito odgovorio – Uskoro. Uskoro je stiglo! Inače, ponton je dovršen i porinut u Bezdanu, doznaje se iz komunikacije Ilića i čitatelja na Facbook-u.

Foto: Facebook (screenshot), Goran Ilić (Facebook, javna objava, screenshot)

Facebook Comments