Pet. tra 23rd, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kušec o otkazanim letovima: Slikovito to pokazuje ‘uspješnost’ zamišljene HDZ-ove ‘sinergije’ vlasti…

2 min read
Naime, Croatia Airlines otkazala je letove na linijama između Osijeka i Splita, Osijeka i Dubrovnika te Zagreba i Brača do druge polovine travnja. Radi se o PSO linijama, a koje subvencionira država

‘Pretkampanja’ ususret lokalnim izborima će uskoro ‘ugaziti’ u travanj i do izbora će biti oko mjesec i pol. Čini se kako završava razdoblje ‘odmjeravanja’ političkih protivnika… Goran Kušec, SDP-ov kandidat eksplicitno je u ‘post’ uzeo HDZ.

– Današnjom viješću kako Croatia Airlines otkazuje letove između Osijeka, te Splita i Dubrovnika za drugu polovinu travnja, slikovito pokazuje „uspješnost“ zamišljene HDZ-ove „sinergije“ vlasti. Prvi let na liniji Dubrovnik-Osijek-Dubrovnik se, prema važećem ljetnom redu letenja trebao dogoditi upravo danas, ali „sinergija“ nije uspjela, iako država i županija zajedno imaju 75 posto vlasništva nad Zračnom lukom Osijek (ZLO), a država gotovo u potpunosti nad Croatia Airlinesom – ‘udario’ je sinoć SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Goran Kušec po nacionalno suprotstavljenoj političkoj opciji, po HDZ-u…

– Doduše, bilo bi pravo rasipanje državnih novaca (čak i kada je u pitanju HDZ) da su ti letovi ostvareni kako je i planirano, budući da je navodno prodano jedva desetak karata za obje linije. A, tko će i kupiti takve karte kada, barem do danas, nije bilo nikave promocije istih letova. Barem ne u Osijeku i Slavoniji. Time trenutačna uprava Zračne luke Osijek (ZLO) još jednom pokazuje svoju uspješnost u stvaranju željene HDZ-ove „sinergije“ između ZLO-a, Osječko-baranjske županije i državne vlasti. O PSO-u (Public Service Obligation) kojim država sufinancira letove, drugom zgodom – raspisao se Kušec na Facebook-u.

Inače, Croatia Airlines neće oko Uskrsa letjeti za Osijek ili iz Osijeka – javlja jučer specijalizirani portal CroatianAviation.com i nastavlja… Naime, Croatia Airlines otkazala je letove na linijama između Osijeka i Splita, Osijeka i Dubrovnika te Zagreba i Brača do druge polovine travnja. Radi se o PSO linijama, a koje subvencionira država. Sve to skupa situaciju čini manje jasnijom, jer tu se moglo zaraditi, drži portal. Croatia Airlines nudila je letove nedjeljom na liniji Split – Osijek – Split počevši od ove nedjelje, 28. ožujka, no prve dvije najavljene rotacije su otkazane. Trenutno prvi direktni let na ovoj liniji u ponudi je za 11. travanj, no moguće je da će kompanija i taj let otkazati. Linija Dubrovnik – Osijek – Dubrovnik trebala je krenuti s prometovanjem danas, (29. ožujka), no i taj je let otkazan, kao i ostali letovi ponedjeljkom do 19. travnja.

Foto: Pixabay (ilustracija) & Youtube (screenshot)

Facebook Comments