28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kajne Urlaub, kajne tetka sa 100 ojro, kajne čokoladni zec!? Nijemci Hrvatsku stavili u ‘crveno’!

1 min read
Naime, odluka kaže da će sve osobe koje iz naše zemlje dolaze u Njemačku, a nakon 3. travnja, što sada uključuje i posljednje dvije županije koje nisu bile na 'crvenoj listi', morati u roku od 48 sati predočiti negativni test na virus Sars-CoV-2 i u izolaciji po povratku provesti 10 dana.

Odluka Njemačke stupa na snagu 3. travnja, a nakon koje će vrlo teško biti našim ljudima naići za uskrsne blagdane do Hrvatske i potom se neometano vratiti na posao. Može, ali uz cijenu. Jer, Njemačka je cijelu Hrvatsku proglasila ‘crvenom zonom’, govorimo o epidomiološkoj situaciji i virusu Sars-CoV-2.

Naime, odluka kaže da će sve osobe koje iz naše zemlje dolaze u Njemačku, a nakon 3. travnja, što sada uključuje i posljednje dvije županije koje nisu bile na ‘crvenoj listi’, morati u roku od 48 sati predočiti negativni test na virus Sars-CoV-2 i u izolaciji po povratku provesti 10 dana. Istu mogu prekinuti tek nakon 5 dana, ali opet s novim negativnim testom, a što sve itekako otežava dolazak u Hrvatsku i povratak iz iste.

Reklo bi se – Kajne Urlaub, kajne tetka iz Njemačke, kajne čokoladni zec!

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments