29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Preko Uskrsa još 9 osoba zatražilo bolničku pomoć u OBŽ! 23 nova slučaja iz 120 testova!

2 min read
Broj novooboljelih je značajno manji no prethodnih dana, pa ipak na umu valja imati da su se samo hitni slučajevi testirali, a sukladno najavi.

Narastao je preko Uskrsa broj osoba u bolnici, sa 77 na 86. Dakle, tijekom posljednja 24 sata novih je 9 osoba zatražilo bolničku pomoć u borbi s Covidom-19 u OBŽ. Broj novooboljelih je značajno manji no prethodnih dana, pa ipak na umu valja imati da su se samo hitni slučajevi testirali, a sukladno najavi.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 120 uzoraka od kojih je 23 bilo pozitivno na koronavirus – javlja priopćenjem Stožer CZ OBŽ. To je oko 19% zaraženih među testiranima.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije na području Bilja, Čepina, Đakova, Kneževih Vinograda, Marijanaca i Našica, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Belog Manastira, Belišća, Donje Motičine, Petlovca, Podgorača, Semeljaca i Valpova.

Na bolničkom liječenju nalazi se 86 osoba oboljelih od COVID-19, i to 61 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 17 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 25 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.074 osoba.

Policijski službenici proveli su 13 provjera osoba u samoizolaciji te utvrdili jedno kršenje, i to na Graničnom prijelazu Duboševica gdje je došao jedan državljanin RH komu je izrečena mjera samoizolacije. Uručen mu je prekršajni nalog.

Obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili jedno kršenje; zatekli su više osoba bez maski i uz konzumiranje pića u zatvorenom dijelu ugostiteljskog objekta u Osijeku. Zbog počinjenog prekršaja protiv vlasnika slijedi prijava Državnom inspektoratu, a gostima je zbog nenošenja zaštitnih maski izdano upozorenje.

Facebook Comments