29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U policiju samo ako možete u dalj s mjesta skočiti 197 cm!?

1 min read
Postojeći pravilnik, piše nadalje Večernji list, predviđa još i indeks tjelesne mase, koji mora biti od 20 do 30 kg/m², a očekuje se i da poligon natraške žene trebaju prijeći za 12,8 sekundi, muškarci za najviše 10,9 sekundi.
policija

Izmjenama Pravilnika MUP-a, a koji je u fazi donošenja, zanimljivi su kriteriji za provjeru razine tjelesnih i motoričkih sposobnosti ‘na stolu’, piše danas Večernji list, navodeći kako će budući policajac morati pretrčati 2.400 metara za najviše 12:49 minuta, dočim će buduća policajka to morati pretrčati za barem 15:58. Jednako tako, od muškarca se očekuje da poligon s preprekama riješi za 3:06 minuta, dok će ženska osoba za poligon na raspolaganju imati 3:30.

Postojeći pravilnik, piše nadalje Večernji list, predviđa još i indeks tjelesne mase, koji mora biti od 20 do 30 kg/m², a očekuje se i da poligon natraške žene trebaju prijeći za 12,8 sekundi, muškarci za najviše 10,9 sekundi. Jednako tako, postojeći pravilnik kaže i kako muški kandidati moraju napraviti makar tri skleka na ručama, a žene dva. I u postojećem pravilniku ima još ‘zanimljivosti’, gdje se ističe norma u skoku u dalj s mjesta. Za nove policajke je 160 cm, a za policajce 197 cm.

I to posljednje ostaje, uz one koje se uvode, dočim se poligon unatraške, sklekovi i sl. više ne spominju…

Više i detaljnije čitajte OVDJE.

Foto: Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments