19. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Počelo u 8 sati! Danas drugo masovnije cijepljenje u OBŽ! Danas svi gradovi!

1 min read
Cijepljenje je započelo u 8 sati, primatelji cjepiva dolaze na prethodni poziv svojih obiteljskih liječnika, a do konferencije za novinstvo znati ćemo i kakav je odaziv i koje se cjepivo danas 'točilo'.

Domovi zdravlja u svim gradovima u Osječko-baranjskoj županiji danas provode masovnije cijepljenje stanovništa, a sukladno najavama prethodnih tjedana i prošlog četvrtka, a kada je 1.000 doza Pfizera u rame ubrizgano Osječankama i Osječanima.

Danas se cijepljenje provodi u svim gradovima u OBŽ, a kako doznajemo iz Stožera Civilne zaštite OBŽ, sve prolazi bez gužvi i čekanja. Punkt ima i Čepin, a kao najveće selo i općina u Hrvatskoj, veća i od nekih gradova.

Cijepljenje je započelo u 8 sati, primatelji cjepiva dolaze na prethodni poziv svojih obiteljskih liječnika, a do konferencije za novinstvo znati ćemo i kakav je odaziv i koje se cjepivo danas ‘točilo’.

Iz Stožera doznajemo kako je samo u Beli Manastir otišlo 200 doza cjepiva.

Inače, ovaj tjedan Hrvatska je očekivala/dobila 100.000 doza, od kojih 6,7%, sukladno udjelu stanovništa OBŽ u državi, pripada OBŽ. To je 6.700 doza. A do kraja mjeseca u državu treba doći 490.000 doza, od čega će u OBŽ doći iznad 32.000 do kraja travnja.

Foto: OBŽ (arhiva, ilustracija)

Facebook Comments