24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Sars-CoV-2 u Osijeku i OBŽ: 111 novih! 3-oje umrlih! Škola ide dalje! KBC na 60% popunjenosti!

2 min read
Što se KBC-a tiče, Covid-19 kapaciteti su na oko 50% u ovom trenutku. Kako se dnevno prima između 15 i 20 pacijenata, ali svakako i otpušta s liječenja, kapaciteti znaju doseći 60%, ali ne i preko toga.

Osijek i Osječko-baranjska županija jučer su izbrojali 130 novih slučajeva zaraze virusom Sars-CoV-2, dočim srijeda i četvrtak poslovično figuriraju, usljed većeg broja testiranja i za one dane s najvećim brojem. Postotak zaraženih među testiranima nema većih oscilacija posljednjih tjedana. I razumije se, danas Osijek i OBŽ bilježe 111 novih slučajeva, a umrlo je 3-oje osoba u OBŽ, u dobi od 55, 81 i 88 godina.

Ivan Hampovčan (Stožer, OBŽ), Nataša Turić (HZJZ OBŽ) i Domagoj Drenjančević (KBC) stavili su se na dispoziciju novinarima danas.

Od 111 novih slučajeva danas, iz Osijeka je 43-oje, a svi ostali disperzirani su u 53 naselja županije. U bolnicama je 115 osoba, u KBC-u Osijek 70 pacijenata, a 16 osoba na respiratorima. U samoizolaciji u županiji je 1.021. osoba. Županija ima 35 učenika koji su oboljeli, u samoizoalciji ih je 300, a koji su vezani uz školstvo i Stožer smatra da nastava i škola idu kao i do sada dalje.

Masovnije cijepljenje se nastavlja i ovaj tjedan, preko 1.200 osoba je primilo cjepivo u posljednjih par dana ovog tjedna. Uvode se još punktovi i u Đurđenovcu i Semeljcima.

Što se KBC-a tiče, Covid-19 kapaciteti su na oko 50% u ovom trenutku. Kako se dnevno prima između 15 i 20 pacijenata, ali svakako i otpušta s liječenja, kapaciteti znaju doseći 60%, ali ne i preko toga. Pa ipak, iz bolnice vele da pripremaju i jačaju kapacitete i da mogu odgovoriti i većim zahtjevima, budu li to tražile od njih posljednje brojke, odnosno povećanje broja oboljelih posljednjih dana.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)

Facebook Comments