29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO: Evo kako iz zraka izgleda zgarište u Valpovu! Snimila policija!

2 min read
S dvije bespilotne letjelice snimljeni su video materijali, fotografije i izrađena je ortofoto karta opožarenog dijela tvornice.

Jučer u popodnevnim satima pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek pružili su potporu policijskim službenicima PU Osječko – baranjske uporabom bespilotnih letjelica, a u očevidu požara u Valpovu.0

Zadaća je bila snimanje zgarišta iz zraka u valpovačkoj tvornici za preradu drva i stolarije za potrebe očevida. S dvije bespilotne letjelice snimljeni su video materijali, fotografije i izrađena je ortofoto karta opožarenog dijela tvornice. Na intervenciji su sudjelovala 3 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek.

Foto: MUP (screenshot)

Obavljenim očevidom 23. travnja u tvornici u Valpovu, utvrđeno da je do požara došlo tijekom obavljanja radova radnika zavarivanja metalne žice na krovnu konstrukciju, gdje su užareni i rastaljeni komadići metala došli u kontakt s piljevinom. U požaru su izgorjele dvije zidane zgrade, dvije limene hale zajedno sa strojevima za obradu drveta te osobni automobil. U požaru je djelomično oštećen samostojeći metalni objekt, a u kojem je oštećen čamac vlasništvo 42-godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta nastala požarom cijeni se na više od 22,5 milijuna kuna – javlja danas priopćenjem PU OBŽ, a nakon obavljenog očevida. Podsjećamo, 22. travnja, oko 17 sati, u Valpovu, došlo je požara većeg obima na objektu tvrtke za izradu parketa i drvenog vrtnog namještaja. Na mjesto događaja prvi su stigli policijski službenici, a nedugo potom i vatrogasne postrojbe lokalnih Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Vatru je gasilo 60-ak vatrogasaca s 14 vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Valpova, Belišća, Ladimirevca, Zelčina, Marjančaca i Petrijevca. Požar je lokaliziran oko 22,00 sata – javlja PU OBŽ o čemu su mediji izvjestili jučer tijekom večeri, a dok su se vatrogasci borili s buktinjom… U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Facebook Comments