Sub. svi 15th, 2021

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Huaweijev kamion stigao kod CRAS-ovaca u Osijek!

2 min read
Huaweiev kamion tom su prilikom razgledali mnogi osječki solarni instalateri, privatnici i gospodarstvenici zainteresirani za uvođenje te sve popularnije tehnologije u svoja postrojenja.

Nakon što su protekle godine obišli pola Europe predstavljajući FusionSolar tehnologiju u poslovno dovitljivom i Covid dopustivom obliku road showa posjetivši 26 gradova, Huawei i njihov partner SKE predstavili su svoj RoadTruck i u Osijeku. U grad na Dravi dovela ih je osječka tvrtka CRAS d.o.o. koja se i sama bavi solarnim projektima, obnovljivim izvorima energije, izgradnjom punionica za elektro automobile i slično jer su htjeli osječkim gospodarstvenicima približiti aktualne informacije o solarnim transformatorima energije te odgovoriti na brojna pitanja koja se otvaraju kod promišljanja o postavljanju takvih panela  na objekte.

Kako je Huawei prepoznao veliki potencijal u tvrtki CRAS d.o.o. organizatori road showa odmah su se odazvali pozivu na jednodnevno gostovanje. Svoj su kamion dovezli ispred CRAS Poslovnog centra u Vinkovačkoj ulici, a njihovi djelatnici prezentirali su sve što je aktualno u svijetu solarne tehnologije i što oni kao proizvođači panela trenutno nude tržištu. Huaweiev kamion tom su prilikom razgledali mnogi osječki solarni instalateri, privatnici i gospodarstvenici zainteresirani za uvođenje te sve popularnije tehnologije u svoja postrojenja.

“Naša tvrtka već radi solarne elektrane po sistemu ‘ključ u ruke’ upravo koristeći inovativnu bateriju tvrtke Huawei kako za kućanstva tako i za industrije i velike tvrtke koje se odluče stvarati vlastitu energiju za svoje potrebe, ali i za prodaju mreži. U tom procesu leži velika ušteda za poslovne subjekte. CRAS sav taj posao odrađuje samostalno u odnosu na  klijenta, što znači da, potpisivanjem ugovora o gradnji, obavljamo sve umjesto njih; od ishodovanja potrebnih dozvola, potpisivanja ugovora za povlaštenog proizvođača električne energije, postavljanja panela, do rješavanja financiranja ukupnog projekta” kazao je Krešimir Bajamić, član Uprave tvrtke CRAS d.o.o.

AUTOR: Danijela MIKOLA

Facebook Comments